PowerHouse i Kramfors erbjuder KY-utbildningar inom tre intressanta branscher; datorspel, TV-produktion, och 3D- animation. Man håller till i moderna och ändamålsenliga lokaler och lärarna kommer direkt från näringslivet.
Stark anknytning till TV-branschen

Nils Backlund går första året på PowerHouse TV-utbildning. Han har länge varit intresserad av att arbeta som dokumentärfilmare och tycker att den största fördelen med TV-utbildningen på PowerHouse är att den har stark anknytning till TV-branschen.

-Det jag lär mig på utbildningen är i princip uteslutande sådant som jag kommer att få användning för i mitt framtida yrkesliv. Utbildningen tar ett brett grepp om TV-produktionsbranschen och jag lär mig bland annat att arbeta med dokumentärfilmer, studioproduktion, inspelnings- och redigeringsteknik, säger Nils.


Praktik som ger kontakter

TV-utbildningen är en två år lång KY utbildning. Det märks inte minst på att lärarna själva är eller nyligen har varit verksamma i branschen. Utbildningen avslutas med en halvårslång praktikperiod ute på ett företag. Nils ser praktiken som en möjlighet att testa sina kunskaper ”i verkligheten”, men också ett sätt att knyta kontakter som förhoppningsvis kan leda till jobb efter avslutad utbildning.

-Skolan har satsat mycket på att köpa in den senaste tekniken som används i branschen. Det, i kombination med de fräscha lokalerna, gör att man har goda förutsättningar att både få utlopp för sin kreativitet och ta till sig mycket kunskap, säger Nils.


Lagom mix av teori och praktik

För att trivas på TV-utbildningen så är ett brinnande intresse för TV-produktion A och O. I branschen är det, enligt Nils, ett plus om man behärskar så många olika delar av TV-produktionsarbetet som möjligt, exempelvis redigering, foto och ljudupptagning.

-Utbildningen innehåller en lagom mix av teori och praktik. När vi gått igenom ett teoriblock så får vi så gott som alltid själva prova tekniken. Det gör att saker och ting fastnar bättre, säger Nils.


Teknikämnen varvas med företagande och projektledning

Alex Landychev går en tvåårig KY utbildning i 3D- Visualisering på PowerHouse. Han har tidigare gått datorspelsprogrammeringsutbildningen på PowerHouse.

-Framtidsdrömmen är att utveckla banor och världar i nya datorspel. I datorspelsutbildningen som jag gick tidigare ingick lite 3D-grafik. Jag tyckte att det var jätteroligt och intressant och bestämde mig för att söka 3D-utbildningen, säger Alex.

Den goda stämningen på skolan gör att han trivs bra. På 3D-utbildningen kommer lärarna direkt från spelbranschen och Alex upplever att det är lätt att få personlig kontakt med dem.

-Vi har inga hierarkier mellan lärare och elev. Det skapar en bra stämning, det är lätt att prata med lärarna om nästan vad som helst, säger han.

Utöver 3D-animations kurser läser Alex och hans studiekompisar bland annat kurser i eget företagande, projektarbete, research och konstruktions- och ritningslära.

-Man måste inte kunna massor om dataspel för att gå 3D-utbildningen, det viktiga är att man har ett stort intresse och vill lära sig att arbeta självständigt och i projektform, säger Alex.


Fakta

Fakta: PowerHouse ligger i Kramfors och erbjuder tre KY-utbildningar; Datorspelsprogrammering, 3D-visualisering samt TV. Utbildningarna är mellan ett och tre år långa och bedrivs i nära samarbete med respektive bransch.

PowerHouse erbjuder även en ettårig gymnasial vuxenutbildning, Hair & makeup stylist. Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Goda möjligheter till billigt och bra boende finns. PowerHouse är öppet för dig som studerar dygnet runt året om.
Välkommen till framtiden.

För mer information, se www.powerhouse.net
Kontakt: [email protected]
Telefon: 0612-801 17, 804 23
Fax: 0612-145 04 Läs mer 
 © SyoGuiden 2004-2006