Vid Homeopatskolan Arcanum i Göteborg kan man utbilda sig inom klassisk homeopati. Det är ett framtidsyrke och ArcanumSkolans utbildningar öppnar många dörrar för framtiden, inte minst eftersom intresset för homeopati ständigt ökar.

Per Ekstrand har precis avslutat sin homeopatiutbildning och läser nu sista år på ArcanumsSkolans basmedicinutbildning. När han är färdigutbildad planerar Per att starta egen praktik. Han märker att intresset hos allmänheten för homeopati ökat.

- Allt fler får upp ögonen för vad en homeopat kan hjälpa till med, säger han.
Per uppskattar särskilt ArcanumSkolan kombination av teori och praktik. Han tycker att homeopatiutbildningen kombinerat med basmedicinkursen ger en bra grund att stå på för att han i framtiden ska kunna arbeta självständigt som homeopat.


Självstudier varvas med föreläsningar

Under utbildningen vid ArcanumSkolan får man som student en personlig handledare, en yrkesverksam homeopat, något Per lärt sig mycket på.

- Det är bra att man får möjlighet till praktik under utbildningens gång. Man tränas i att arbeta självständigt och det finns gott om tid för frågor, säger han.

Till viss del bedrivs utbildningarna vid ArcanumSkolan på distans, något som, enligt Per, kräver en del självdisciplin. Självstudier varvas med föreläsningar och skolan besöks även av välkända homeopater från olika länder.


Tillgång till eget intranät

Tina Blom läser ArcanumSkolans utbildning inom djurhomeopati och veterinärmedicin. Det var ett stort djurintresse som avgjorde Tinas yrkesval.

-Jag hade kommit i kontakt med djurhomeopati när min häst behandlades av en homeopat. Jag tyckte att yrket verkade intressant, säger Tina.

Hennes tips till den som funderar på att söka till ArcanumSkolan är att besöka skolans öppna hus som arrangeras under vårterminen. Det ger en möjlighet att få prata med studenter från skolans olika inriktningar och få svar på sina frågor om homeopati. Tina uppskattar skolans fräscha lokaler, som ligger centralt i Göteborg, nära Chalmers Tekniska Högskola.

-Alla studenter har också tillgång till skolans intranät där vi kan utbyta erfarenheter, det gör att man lätt får kontakt med sina kursare trots att utbildningen består av mycket självstudier, säger hon.

På ArcanumSkolan får Tina en chans att utbilda sig till sitt drömyrke.

- Jag tycker att yrket är fantastiskt intressant eftersom det finns ständiga möjligheter till fortbildning, säger Tina.

Tina utbildas till att kunna behandla olika djurslag med klassisk homeopati.

-Jag är mest fokuserad på hästar just nu men kan mycket väl tänka mig att arbeta med andra djur också, berättar Tina.


Små undervisningsgrupper och internationellt erkända föreläsare

Gabriella Nilsson är inne på sitt tredje och sista år vid ArcanumSkolans 3-åriga utbildning i klassisk homeopati. Hon har alltid haft ett stort intresse för naturmedicin och såg en utbildning vid ArcanumSkolan som en möjlighet att fördjupa de kunskaperna och kunna använda dem i ett yrke. Det är särskilt två saker som gör att ArcanumSkolans utbildning skiljer sig från andra högskoleutbildningar, enligt Gabriella; de små undervisningsgrupperna och de många internationellt erkända föreläsare som kommer till skolan.

-Man får möjlighet att träffa och lära sig av många av de bästa inom homeopatin, och att ta del av föreläsarnas erfarenheter, säger Gabriella.

Det bästa sättet att lära sig något nytt är, enligt Gabriella, att få praktisera det man lärt sig. Eftersom hon läser sista året på homeopatiutbildningen får hon möjlighet att i sin praktisk kliniska träning arbeta med patienter dels i skolans klinik och tillsammans med sin handledare.

-Jag tror absolut att homeopati har framtiden för sig. Allt fler upptäcker vilka möjligheter det finns inom den alternativa medicinen, säger Gabriella Nilsson.


Fakta

Homeopatskolan Arcanum grundades redan i början av 1970-talet och är nordens äldsta och ledande skola för utbildningar inom klassisk homeopati. ArcanumSkolans utbildningar följer de internationella riktlinjer för homeopatiutbildningar som definierats av European Council for Classical Homeopathy – ECCH. ArcanumSkolan erbjuder tre utbildningsinriktningar: Klassisk homeopati, basmedicin samt djurhomeopati och veterinärmedicin Utöver det erbjuder ArcanumSkolan även internationella fortbildningsseminarier med världens ledande homeopater som även är öppna för alla intresserade.
För mer information om Arcanumskolan:
Tel: 031- 157800, eller [email protected] Läs mer 
Beställ info
 © SyoGuiden 2004-2006