Övriga utbildningar


Diplomerad Frisörutbildning & Makeup-artist - Mirabella Education Team
Är du redo att att ta steget mot en spännande framtid med obegränsade möjligheter?
Mirabella Education Team har utvecklat ett unikt utbildningssystem inom frisör och makeup-yrket. Det ger dig teoretisk och praktisk yrkeskunskap och öppnar dörrar för en karriär och eget företagande.

-Steg 1: sju månaders teoretisk & praktisk utbildning inom frisör och makeup. Grundläggande utbildning inom marknadsföring & företagande.

-Steg 2: fem månaders praktik på Mirabellas salong. Avslutas med ett gesällprov.

-Steg 3 & 4: Anställning på Mirabellas salonger under 1,5 - 2 år. Därefter möjlighet att arrendera egen stol.

Intagning 4 ggr/år till frisörskolan.

Läs mer    Beställ info


Koll på nigiri, maki och chirashi?
Utbilda dig till sushikock! Här är en utbildning, som dock inte är kostnadsfri.

Läs mer


Gratis e-kurs till en lyckad karriär.
Nina Jansdotter är beteendevetare och karriärcoach och hon har skapat en kurs som hjälper dig att hitta rätt jobb, som får dig att må bra.

Läs mer


FIDU - Förberedande Industridesignutbildningen
FIDU är en ettårig (studiestödsberättigad) utbildning som väsentligt ökar dina möjligheter att bli antagen till en designhögskola. 90% av våra elever har gått vidare till fortsatta studier i Sverige, Danmark och Norge och chansen är stor att du träffar på dem på landets olika designhögskolor! Hos oss får du lära dig bl.a. skiss- och presentationsteknik, kroki, teckning, målning, modellering och designhistoria. Du får också kunskaper i olika datorprogram. I våra verkstäder kan du skapa bra modeller. Det finns bl.a. lackbox, 3D-fräs, 3D-printer, 3D-scanner och en utmärkt fotostudio. Under vårterminen reserveras tid för att lösa de olika designhögskolornas obligatoriska uppgifter. Vi har även ett eget studenthem, möblerat eller omöblerat. Besök oss på www.fidu.se för mer information!

Läs mer


Homeopati för människa och djur
Vid Homeopatskolan Arcanum i Göteborg kan man utbilda sig inom klassisk homeopati. Det är ett framtidsyrke och ArcanumSkolans utbildningar öppnar många dörrar för framtiden, inte minst eftersom intresset för homeopati ständigt ökar. ArcanumSkolan erbjuder tre utbildningsinriktningar: Klassisk homeopati, basmedicin samt djurhomeopati och veterinärmedicin.

Under utbildningen vid ArcanumSkolan får man som student en personlig handledare, en yrkesverksam homeopat.
Till viss del bedrivs utbildningarna vid ArcanumSkolan på distans. Självstudier varvas med föreläsningar och skolan besöks även av välkända homeopater från olika länder.

Läs mer    Beställ info


Friskvårdsledarutbildning i Söderköping
Friskvårdsutbildningen går under ett år fördelat på 15 helger och en sommarvecka. Totalt ca 240 timmar. Speciell vikt läggs vid olika massagemodeller, stretching, träningslära, ledarskap, livsstilsprofiler, testmetodik och stresshantering. Naturligtvis ingår även rörelseapparatens anatomi och fysiologi, sjukdomslära, ergonomi, näringslära och hälsopedagogik.

Läs mer    Beställ info


Yrkesutbildning eller högskolebehörighet?
Lernias Vux ger dig möjlighet till en effektiv utbildning för att möta kraven på dagens arbetsmarknad men även för fortsatta studier, till exempel för dig som vill söka till högskolan. Våra gymnasiala vuxenutbildningar är kostnadsfria (om du vill gå dem i din hemkommun) och studiemedelsberättigande.

Vi har utbildningar inom Industri & teknik, Vård & omsorg, Restaurang, hotell och turism, Bygg och fastighetsteknik, Fordonsteknik & yrkesförare, It, ekonomi & försäljning samt Allmänna ämnen och språk.

Läs mer


Massageterapeut – certifierad massör - en utbildning förlagd till helger under ett år
Kroppsterapiskolan startade sin verksamhet 1990 och finns i dag etablerad i Västerås, Söderköping och på Gran Canaria.
Massageskolan i Västerås är identisk med massageutbildningen på Gran Canaria och vänder sig till dig som inte kan studera på heltid eller inte vill lämna Sverige.

I slutet av utbildningen är du berättigad att göra ett nationellt certifieringsprov för att bli: av ”Branschrådet Svensk Massage certifierad massör”! Certifieringen ger dig möjlighet att söka medlemsskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund KY. Nästa kursstart: januari 2006!

Läs mer    Beställ info


PersonSkyddsSkolan
Behovet av utbildat folk inom bevakning och säkerhet ökar med ökande yttre hot och en växande rädsla för överfall. PersonSkyddsSkolan har funnits i över 20 år och här kan du som privatperson utbilda dig till väktare, internationell livvakt, PSD, säkerhetschef eller spanare.


Läs mer


Stockholm BarAkademi
Stockholms ledande bartender skola, centralt belägen på Birger Jarlsgatan 40 i Stockholm.
Vi erbjuder en kvalificerad 4 veckor lång bartender utbildning i samarbete med Fondberg & Co och Spendrups.
Små klasser, högt tempo, "showbartending", flera studiebesök, öl vin och spritkunskap, free-pouring, alkohollagen och mycket mer erbjuder vi Er.
Läs mer på vår hemsida, ring eller besök oss.

Läs mer    Beställ info


Möjligheternas skola...
ForshagaAkademin erbjuder utbildningar med följande inriktningar:
- Sporthandel och Idrott
- Hundar och hundsport
- Jakt och Viltvård
- Fiske och Turism
Satsa på dina drömmar och utbilda dig till ett spännande framtidsyrke.

Läs mer


Har du ett brinnande intresse för hår?
Björn Axén Academy är unik i sitt slag bland landets frisörutbildningar.
Björn Axén öppnade sin första salong 1963 och blev senare utsedd till Kunglig Hovleverantör. Det är hans vision som ligger till grund för utbildningen på Björn Axén Academy – att ge kunden en helhetslösning inom exklusiv hårvård, genom att kombinera klassiska grepp med mode och trendkänsla.
Under ett år lär du dig frisöryrket från grunden, av några av de bästa lärarna i branschen. Därefter erbjuds du lärlingsplats i upp till två år på någon av Björn Axéns salonger, eller på någon av oss utvald salong.
20 talangfulla elever har ett hårt men spännande år framför sig. Är du en av dem?

Läs mer


Tillskärarakademin i Göteborg
* Ny kvalificerad sömnadsutbildning 1 år för dej som siktar på skrädderi eller konfektion
* Mönsterkonstruktion med sömnad 1 år
* Datorbaserad mönsterkonstruktion 1 år
* Modistutbildning 1-2år
* Teaterkostym/Historiska dräkter 1-2 år "för gediget yrkeskunnande och medveten klädkultur"
Beställ ny katalog! mail: [email protected]

Läs mer
Make Up Institute Stockholm
är den internationella skolan för makeup yrket.
Det professionella makeup yrket är ett spännande och expansivt yrke, tack vare de varierande arbetsmöjligheterna som erbjuds. Make Up Institute utbildar makeup artister inom film, teater, tv, reklam och mode. Hår och makeup artist utbildning på 16 veckor står under statlig tillsyn, detta ger dig som elev en garanti att du går på en seriös skola.

Läs mer


Europasvetsutbildning, 2 terminer i Eksjö
Svetsutbildning som ger behörighet till Europasvetsare.
Utbildningen är EWF-certifierad och godkänd av Svetskommissionen.

Läs mer


www.yrkeslandslaget.com
är adressen till en ungdomsportal med massor av information om utbildning och arbetsliv, både i Sverige och internationellt. Vi skriver om studieförberedande och yrkesförberedande utbildningar, på gymnasial och eftergymnasial nivå. Du kan läsa om yrken, branscher, elevintervjuer, yrkesintervjuer, reportage från arbetslivet och från skolor, hur du söker jobb och hur det är att plugga, praktisera och jobba utomlands. Dessutom finns ett fysiskt yrkeslandslag med ungdomar som tävlar i Yrkes-VM!

Läs mer


Utbildningsradion (UR)
Aktuella program, sändningstider, mediebiblioteket, distansutbildning mm

Läs mer


Vägen till körkort!
Vägen till körkort är en guide till dig som handledare. Här får du tips och råd och du kan även ladda hem blanketter, betala förarprovision mm

Läs mer