Studera utomlands - Svenska resurser

« Förra   2   Nästa   


Reseinformation från de svenska ambassaderna
Här finns reseinformation på svenska från samtliga svenska ambassader runt om i världen. Resesäkerhet är en viktig del men här finns även landfakta, information om handel, pass & körkort, vigsel osv.

Läs mer


www.svenskamammor.com
Att vara Mamma är ett jobb i sig men att vara Mamma i ett annat land kan vara ett heltidsjobb. www.svenskamammor.com är en webbsajt som ger information till svenska mammor utomlands. Det handlar om tvåspråkighet, att flyga med barn, svenska skolor utomlands och mycket mer!

Läs mer


Utlandsstudier både positivt & negativt på arbetsmarknaden
NIFU STEP i Norge har gjort en undersökning där personer med utländsk utbildning har jämförts med personer som har en utbildning från Norge. Det visade sig att de med utländsk utbildning har något svårare att få jobb, de får skicka i genomsnitt fler ansökningar innan de får ett jobb. Å andra sidan får de högre lön när de väl har fått ett jobb.

Läs mer


Studera utomlands
Nu finns en uppdaterad version av Högskoleverkets broschyr Studera utomlands. I broschyren kan du bland annat läsa om vad du ska tänka på när du planerar dina utlandsstudier.
OBS! Pdf-format

Läs mer


Utbildning i olika länder
Användbara länkar samt kort allmän information om studier i Australien, Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Kanada, Nederländerna, Nya Zeeland, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike mfl.
Studera.nu

Läs mer


MyTellus.com
Webbplats med studie- och arbetsmöjligheter i hela världen. MyTellus.com ska med hjälp av hög kvalitet på informationen och roliga tjänster ge dig som vill ut i världen massor av bra tips och nödvändig kunskap.

Läs mer


Allmän information om utlandsstudier
Här kan du läsa om studier utomlands och vad du ska tänka på när du planerar dina utlandsstudier. Samtidigt får du veta vart du kan vända dig för mer information.
Det är inte säkert att du får tillgodoräkna dig din utbildning i Sverige. Därför är det viktigt att du tar reda på mer om att arbeta inom ett visst yrke eller fortsätta studera i Sverige efter din utbildning utomlands.
Studera.nu

Läs mer


Högskoleverkets adresslista för utlandsstudier
Adresser och länkar till svenska myndigheter och organisationer samt utländska organisationer i Sverige där du kan få hjälp och information om utlandsstudier.
Studera.nu

Läs mer


Att studera utomlands - En guide!
-Varför skall jag studera utomlands?
-Att välja ort
-Att välja skola
-Studiemedel - CSN
-Att studera språk utanför Europa
-Boende utomlands
-Vad är TOEFL testet?
Utsikt nu

Läs mer


Glöm inte vaccinera dig!
Glöm inte att vaccinera dig om du ska plugga eller jobba utomlands! Jorden Runt har en bra startsida med information vad som gäller med vaccineringar och vad du ska tänka på för att få en frisk vistelse utomlands.

Läs mer


Fakta om världens visumregler
Här finns information om exakt vilka visumregler som gäller för ett 100-tal av världens länder.

Läs mer


Utlandsstudier - hur stor fördel på arbetsmarknaden?
Att studier utomlands ger bättre språkkunskaper och personlig utveckling är givet. Men bryr sig egentligen arbetsgivarna? Högskolan i Trollhättan/Uddevalla har frågat 36 arbetsgivare. Svaren varierar beroende på vem de företräder. Personalchefen i kommunen svarar inte som försäljningschefen på bussfabriken.

Läs mer


Utväg: Studier utomlands
Här ges en kort översikt över vilka möjligheter det finns att studera i andra länder samt länkar till organisationer och myndigheter som har ytterligare information kring möjligheterna att studera utomlands.
*Grundskola
*Gymnasieskola
*Universitet och högskola
*Vuxenutbildning
*Hur finansierar man studier utomlands?
*Samlade länkar

Läs mer


Utlandsstudier - inte bara för unga
Att åka iväg som utbytesstudent till Australien går bra även om man är ”lite äldre” och har familj och barn. Det tycker Carina Persson och Helen Kisch som nu är inne på sin sista termin på sjuksköterskeutbildningen vid Malmö högskola, Hälsa och samhälle. Denna termin ska de tillbringa i Tasmanien, Australien på Campus Launceston.

Läs mer


Planeringshjälp för dig som ska utomlands
Cosmominds planeringsverktyg hjälper dig att hålla reda på allt praktiskt som måste ordnas inför resan, från försäkringar till kondomer. Förberedelserna varierar så klart beroende på vart man åker och vad man ska göra. Utnyttja verktygen på det sätt som bäst passar dina syften, lägg till eller ta bort rubriker efter behov.

Läs mer


Big Mac Index
Man brukar säga att "Big Mac index" är en prisjämförelse som ger en indikation på prisläget i olika länder runt om i världen. Här kan du själv kika på hur mycket en Big Mac kostar i olika delar av världen och på så sätt få en uppfattning om vad hur prisläget är på din destination i jämförelse med Sverige.

Läs mer


Jämförelse mellan olika utlandsstudieförsäkringar
Om du bor utomlands för att studera, så behöver du naturligtvis också en fullständig försäkring. Exempelvis om du blir skadad då du är ute i naturen med dina kamrater, om något skulle gå sönder i ditt studentrum eller om du akut skulle bli sjuk.Jorden Runthar gjort en jämförelse mellan de tre huvudsakliga utlandsstudieförsäkringarna som finns på marknaden.

Läs mer


Färre studenter läser utomlands
På fem år har antalet svenska stipendiater vid europeiska högskolor minskat med tjugo procent. Dåliga kunskaper i språk och oro för att kurserna inte är användbara i en svensk examen gör att allt färre söker utlandsstipendier.
Dagens Nyheter

Läs mer


Vida världens utlandsstudieguide
Massor med intressanta reportage
*Ingenjör med smak för glas
*Vanligt college eller fint universitet?
*Jessica spelar golf och studerar i Kalifornien
*Sol, bad och språk på Rivieran
*Kajsa fick läslust i Oxford
*Ett år i San Francisco med andra krav
*Svensk mästare i utlandstudier
*Ulrika i Adelaide
*Niklas i Wollongong

Läs mer


Att studera och arbeta i Spanien
Omfattande information sammanställd av Internationella sekretariatet vid Mälardalens högskola.

Läs mer


« Förra   2   Nästa »