Studera kinesiska i Kina


Språk- & kulturkurser vid universitet i Kina
Sinovum anordnar språk- och kulturkurser i samarbete med universitet Kina. Utöver den dagliga språkundervisningen anordnar vi bland annat resor, studiebesök och föreläsningar.

Vi lovar dig många nya erfarenheter och värdefulla kunskaper. Du erbjuds boende på campus, där det finns såväl affärer och restauranger som idrottsanläggningar. Vår svensktalande personal i Kina ser till att din vistelse blir både problemfri och lärorik. Kurserna är CSN-berättigande.

Läs mer


Upptäck världen med STS -studera kinesiska i Peking
Med STS Internationella språkskolor kan du studera kinesiska i exotiska Peking. Vår skola ligger mitt i centrala Peking strax utanför den förbjudna staden, omringad av vackra parker. Undervisningen sker på mandarin och du väljer själv hur länge du vill vara borta. Vi hjälper dig även att arrangera boendet och allt praktiskt kring din resa.

Läs mer    Beställ info


Studera kinesiska i Shanghai med SI - Språkresor
Österlandets Paris
Som en orientens "bad lady" lättjefullt utsträckt vid Yangtzeflodens mynning ligger hon. Shanghai. Kommunist-, nöjes-, opium-, revolutions-, rövar-, äventyrs och sagolika Shanghai. Det var hit de kom, grevar och baroner ur Europas överklass när de tröttnat på afternoon tea och gåsleverpastej i dammiga salonger. Här var kryddorna mustiga, dofterna bedövande, dekadansen fullbordad och glamouren överdådig. Här kunde de leva ut. Och nu händer det igen. För Shanghai är hett. Rykande hett. Österlandets Paris tar emot, håller audiens för oss som inte var med då det begav sig förra gången. Hon är fortfarande orientens "bad lady" men det är det som vi älskar med Shanghai.

Läs mer


Sinologi - Kinastudier
Är du intresserad av Kina? Vill du lära dig kinesiska? Här finns information om att läsa kinesiska både i Sverige, Kina och Hongkong.

Läs mer


Språkresa till Kina
Är du intresserad av Kina och vill lära dig språket? Läs en språk- och kulturkurs i Kina, de finns från två veckor upp till en termin. Kina är på frammarsch och kinesiska en en stark konkurrensfördel på arbetsmarknaden.

Läs mer


Börja läsa kinesiska - samlade länkar
För dig som är intresserad av att lära dig kinesiska har vi sammanställt information från ett antal universitet i Sverige och i Kina. Syftet är att ge dig en överskådlig bild av dagens kursutbud, olika sökalternativ, ansökningsprocedurer, visum, boende och vilka stipendium som finns att söka. Det är vår strävan att denna sida ska vara en hjälp på vägen för den som vill lära sig kinesiska.

Läs mer


China Scholarship Council
Portalen för dig som är intresserad av studier i Kina. Här finns bra information om stipendier.

Läs mer


Kurslitteratur i kinesiska och rådgivning för studier i Kina
Hos Sinolitteratur.se finner du en bild av ett mer nyanserat Kina. Vi vill upplysa om Kina med vad vi hoppas ska bli Sveriges bredaste utbud av kinarelaterad litteratur samt inspirera till ett steg närmare Kina och dess befolkning.

Ta sig an utmaningen att lära sig kinesiska kan verka som en lång och mödosam väg. Den vanliga föreställningen är att kinesiska är omöjligt. Det är sant för dem som valt att tro på det. Men kinesiska är långt från omöjligt – även du kan ta steget och lära dig. Syftet med Sinolitteratur är att vara ett behagligt stöd under studiens gång.

Läs mer


Studera i Kina med WorldLink Education
WorldLink Education erbjuder unika och prisvärda språkprogram i Kina. Språkprogrammen hålls i Beijing och är speciellt utformade för att ge en omfattande och balanserad kursplan. Traditionell undervisning i klassrum kombineras med handledning efter lektionerna, språkutbytesprogram med kinesiska studenter, tillval samt ett fullspäckat fritidsschema. De flesta av våra program är studiemedelsberättigade av CSN.

Läs mer


Praktik & studier i Kina
Abroad China är en amerikansk förmedling som erbjuder studie- och praktikprogram i Kina.

Läs mer


Studera kinesiska i Kina
För ett läsår på ett av de stora universiteten i Beijing ( Beijing Daxue, Qinghua Daxue, Renmin Daxue, Beijing Language and Culture University ) betalar du från ungefär 3000 dollar i terminsavgifter. Därtill kommer rumshyra som i billigaste fall ligger på 3,5 dollar per dag. Och förstås måste du ju räkna in resor, visumavgifter och uppehälle.

Läs mer


Yahoo: China > Chinese Language
Länkar skolor i Kina där du kan lära dig kinesiska.

Läs mer


En portal om Kina och det kinesiska språket
En omfattande länksamling för dig som är intresserad av det kinesiska språket, samt av kinesisk kultur, historia, utbildning & jobb mm.
eleaston.com

Läs mer


Chinese (Mandarin and Cantonese)
En omfattande portal med bl a lektioner och övningar för dig som vill lära kinesiska.

Läs mer


Språkkurser och resor i Östeuropa och Kina!
Iventus är ett företag som skräddarsyr resor och språkkurser för såväl grupper som individuella resenärer. Vi arbetar med Ryssland, Kina, Tjeckien, Baltikum, Ukraina samt ett flertal andra före detta Sovjetrepubliker. De flesta kurserna är studiemedelsberättigade.

Läs mer