Västra götalands län

« Förra   2  3  4   Nästa   


Studera teckenspråk på gymnasiet i Vänersborg
På Birger Sjöberggymnasiet kan du studera samhällsvetenskaps- och omvårdnadsprogrammet lokal inriktning teckenspråk (riksrekryterande).

Samhällsvetenskapsprogrammet 800 poäng teckenspråk
Omvårdnadsprogrammet 500 poäng teckenspråk

Läs mer
Sök KY-utbildningar i Göteborg
med inriktning på data och teknik
*CAD-konstruktion
*Processautomation
*Teknikinformation
m.m. m.m.

Läs mer


Svenskt arbetsliv behöver fler medarbetare som är duktiga på att planera och driva EU-projekt
KY EU-projektsamordnare är en praktiskt inriktad kvalificerad yrkesutbildning som ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som EU-samordnare i offentlig förvaltning, det privata näringslivet eller i frivilligorganisationer. Utbildningen pågår under tre terminer med 75% studietakt. Fysiska träffar ungefär varannan fredag och vissa lördagar, däremellan distansstudier.

Läs mer


På väg mot ditt framtida jobb?
Vi har utbildningarna som leder dig dit!
På Högskolan Väst får du en utbildning där kontakterna med arbetslivet är levande hela vägen. Högskolan Västs genomgripande profil är AIL, arbetsintegrerat lärande, som innebär att de flesta av våra utbildningar har inslag av t.ex. praktik, "skarpa" projekt, fältstudier och avlönade arbetsperioder. Arbetsintegrerat lärande ger dig bästa tänkbara förutsättningar för att få de jobb du vill ha efter utbildningen.

Vi erbjuder 25 program och cirka 270 fristående kurser inom ett tjugotal ämnen. Du kan också studera flexibelt på distans. Välkommen till oss!

Läs mer


Gerlesborgsskolan Bohuslän
Som studerande vid Gerlesborgsskolan Bohuslän vistas du i en lugn och vänlig miljö invid havet med fyra km till närmaste samhälle. Undervisningen bedrivs genom teckning, måleri, skulptur, konsthistoria och teori samt introduktionskurser i såväl nya som gamla tekniker. Genom skolans krav på aktivt deltagande i obligatoriska moment, samtidigt som den egna ateljéplatsen garanterar avskildhet och koncentration, får du en unik möjlighet att träna ett konstnärligt arbetssätt.
Utbildningen ges av skolans fasta lärare och gästlärare i form av namnkunniga och kvalitetsmedvetna konstnärer.

Läs mer


KY - MARITIM GASTRONOMI - KOCKUTBILDNING
Specialutbildning med inriktning på yrkeskunskaper i det maritima köket samt entreprenörskap i branschen.
Utbildningarnas längd är två x två terminer och bedrivs på heltid.
De teoretiska inslagen i form av föreläsningar och lektioner är förlagda på Kompetenscentrum i Kungshamn. För de praktiska inslagen i utbildningen disponerar Kompetenscentrum över ett metodmatlagningskök samt mycket goda utrymmen för experimentell matlagning och matberedning.
Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen "LIA" bedrivs i samarbete med förstklassiga restauranger över hela landet. Av naturliga skäl är dock huvuddelen av restaurangerna lokaliserade på västkusten.

Läs mer


Guldsmide och design i Falköping
Den två-åriga KY-utbildningen i guldsmide och design vid LärCenter Falbygden i Falköping är den enda i sitt slag i Sverige.
Utbildningen har 12 platser och vänder sig till dig som redan har grundläggande utbildning/färdigheter inom guldsmide.

Läs mer


Gerlesborgsskolan Bohuslän och Stockholm
Konstnärlig grundutbildning vid två av Sveriges ledande konstskolor
Gerlesborgsskolan bedriver två tvååriga grundläggande konstnärliga utbildningar på 68 veckor, förlagda i Bohuslän och Stockholm, samt även en ettårig grundläggande intensivutbildning i Stockholmsskolan på 34 veckor.
Gerlesborgsskolornas ambition är att tillhöra landets ledande förberedande utbildningar inför studier vid högskola eller som grundläggande yrkeskompetens.
Studierna är studiemedelsberättigade och bedrivs som kompletterande utbildningar med tillsyn och bidrag från Skolverket.

Läs mer


Vill du arbeta med människor?
Som boendepedagog arbetar du med att stödja människor med funktionshinder i deras boende och vardag. KY- utbildningen i boendepedagogik (80 KY-poäng) startar i augusti 2006 och bedrivs på heltid under två år. Under hela utbildningsperioden varvas teori och praktik. Det är stor efterfrågan på boendestödjare med pedagogiska kunskaper. Efter genomförd utbildning kan du söka arbeten inom kommunal som privat verksamhet.

Vill du vara en viktig del i en annan människas vardag?

Läs mer    Beställ info


Textil - Sömnad & Vävning
1-årig påbyggnadsutbildning på Komvux i Skara med statlig finansiering. Start: Höstterminen

Kursinnehåll:

Klädsömnad 350p
Du får kunskaper i sömnad och mönsterkonstruktion. Du lär dig sy kläder på ett hantverksmässigt och rationellt sätt med hjälp av olika typer av maskiner. Du syr allt från skjorta och byxor till kavaj med tillhörande detaljer. Du designar dina kläder utifrån personliga skisser och tillverkar kläderna i skilda material.

Vävning 350p
Du får väva tyger efter egna skisser till inredningstextilier och kläder. Du får kunskaper om förarbete, uppsättning, vävning uträkning och montering. Du får väva större och mindre arbeten i olika material, prova många vävtekniker och arbeta i flera typer av vävstolar.

Övriga kurser som ingår i utbildningen:
Mönsterkonstruktion. Bindningslära, Formgivning, Textila material, Textilhistoria, studiebesök på museer och textilateljeer samt möjligheter till arbetsplatsförlagd praktik.

Läs mer


KV-Konstskola
Konstnärlig utbildning för dig som vill vidare

Tre ettåriga heltidsutbildningar med studiemedel:
1. Grundläggande konstnärlig utbildning I
2. Grundläggande konstnärlig utbildning II
3. Bild och rumsgestaltning
KV Konstskola i Göteborg

Läs mer


KY Hälsa, hälsovägledning och friskvård
En Kvalificerad Yrkesutbildning som erbjuder dig en chans att arbeta för människors möjlighet till välbefinnande. En tredjedel av utbildningen är företagsförlagd.
Planerad start i augusti 2006 på Komvux i Uddevalla

Läs mer


Wendelsbergs folkhögskola
Wendelsbergs folkhögskola ligger i ett vackert träslott från slutet av 1800-talet . Program som erbjuds:
-Allmän linje - Kultur/Drama
-Allmän linje - Samhället
-Allmän linje - Människan
-Allmän linje - Naturen
-Fritidsledarutbildningen
-ANT-pedagog
-Teater och skolscen

Läs mer


Automationstekniker- eftersökt kompetens inom industrin
Företagen automatiserar sin produktion i allt högre grad och är i behov av medarbetare som kan driftsätta och underhålla automatiserade tillverkningssystem. Du får en mycket god kompetens inom området och möjlighet att skapa ett stort kontaktnät mot företag genom vårt samarbete med industrin.

Sök Skara Lärcentrums KY-Automationstekniker 80p, en
utbildning med stora framtidsutsiker. Sista ansökningsdag 30 december.

Läs mer


KY Skrädderi - Klassiskt skrädderi
En Kvalificerad Yrkesutbildning med tre skapande val:
Dam – Herr - Klänning
En tredjedel av utbildningen är företagsförlagd.
Planerad start i augusti 2006 på Komvux i Uddevalla


Läs mer


Yrkesutbildning eller högskolebehörighet?
Lernias Vux ger dig möjlighet till en effektiv utbildning för att möta kraven på dagens arbetsmarknad men även för fortsatta studier, till exempel för dig som vill söka till högskolan. Våra gymnasiala vuxenutbildningar är kostnadsfria (om du vill gå dem i din hemkommun) och studiemedelsberättigande.

Vi har utbildningar inom Industri & teknik, Vård & omsorg, Restaurang, hotell och turism, Bygg och fastighetsteknik, Fordonsteknik & yrkesförare, It, ekonomi & försäljning samt Allmänna ämnen och språk.

Läs mer


Homeopati för människa och djur
Vid Homeopatskolan Arcanum i Göteborg kan man utbilda sig inom klassisk homeopati. Det är ett framtidsyrke och ArcanumSkolans utbildningar öppnar många dörrar för framtiden, inte minst eftersom intresset för homeopati ständigt ökar. ArcanumSkolan erbjuder tre utbildningsinriktningar: Klassisk homeopati, basmedicin samt djurhomeopati och veterinärmedicin.

Under utbildningen vid ArcanumSkolan får man som student en personlig handledare, en yrkesverksam homeopat.
Till viss del bedrivs utbildningarna vid ArcanumSkolan på distans. Självstudier varvas med föreläsningar och skolan besöks även av välkända homeopater från olika länder.

Läs mer    Beställ info


Se hit, en utbildning för ALLA som gillar robotar och datorer!
Här finns en utbildning för dig som vill arbeta på framtidens marknad. En tvåårig KY-utbildning med mycket praktik och stor chans till arbete efter utbildningen. Sista ansökningsdag 10 juni!

Läs mer


KY Vård och Omsorg på distans!
Välj inriktning med specialkompetens inom:
Psykiatri - Geriatrik – Rehabilitering - Habilitering
En Kvalificerad Yrkesutbildning för dig som vill bygga på omvårdnadsprogrammet.
Planerade starter 2006 och 2007 på Komvux i Uddevalla


Läs mer


Vuxenutbildningar på Tjörn
FFV - Företagsförlagd vuxenutbildning
Transport - bli buss eller lastbilsförare
Omvårdnadsprogrammet för vuxna

Läs mer


« Förra   2  3  4   Nästa »