Idrott - Övrigt


Cosmomind: Fotbollstränare i Portugal
Johan 28 år gör praktik som fotbollstränare för ett division II-lag i Portugal, Amora F.C. Vi ser honom i arbetet som fotbollstränare, hör om relationen med lagkamrater och får ta del av Johans egna tankar om hur viktigt det är att våga bryta barriärer, ta klivet ut.

Läs mer


Cosmomind: Skidledare i Alperna
Omfattande allmän information för dig som vill bli skidledare samt ett reportage om 70 danska ungdomar vill bli skidledare. Vi får följa dem under en rekryteringshelg, på hårda träningspass i gryningen och muntliga framställningar i grupp. Helgen avslutas med att de städar ur stugorna de bott i. Och nu följer en nervös väntan på besked om antagning eller ej.

Läs mer


Allt om idrottsgymnasier 2004
På ett idrottsgymnasium får ungdomar möjlighet att i konkurrens utveckla sina idrottsliga färdigheter med en intensiv satsning på specialidrotten, får tillgång till bra anläggningar och högt kvalificerade tränare i kombination med gymnasiestudier.
Här finns komplett information om idrottsgymnasier av alla slag.
Riksidrottsförbundet

Läs mer


Skidutbildningar i Sverige 2006
På dessa sidor har www.skidor.com samlat information om både Riksidrottsgymnasium, regionala skidgymnasier och folkhögskolor samt högskolor.

Läs mer


Riksfriidrottsgymnasier - Något för dig?
Du som börjat ditt sista läsår på grundskolans högstadium ska i höst ta ställning till din framtida studieinriktning på gymnasienivå. Är du intresserad av friidrott kan friidrottsgymnasium vara ett bra alternativ.

Läs mer


Idrottsvetarstudenter attraktiva
Landets idrottsorganisationer står i kö för att få knyta till sig studenter från Idrottsvetenskapliga programmet vid Malmö högskola. Nu ingår över 200 organisationer i det nätverk som byggts upp för studenternas verksamhetsförlagda tid.
- Vi märker att det framför allt är vår inriktning idrott och samhälle som väcker intresse, för den finns bara här i Malmö, säger Anita Bogarve, koordinator vid Idrottsvetenskapliga programmet.

Läs mer


Riks- och regionala ishockeygymnasier i Sverige
En komplett länkförteckning!

Läs mer


Mölndals Stadsbibliotek: Idrott
En bra övergripande länksamling till allt som har med idrott att göra.

Läs mer


Länkskafferiets Idrottsida
Utvalda länkresurser för skolelever på alla stadier.

Läs mer


SUNET: Sport
En mycket omfattande resurs med länkar till sport.

Läs mer


About.com: Sports
En bra övergripande länksamling till allt som har med idrott att göra

Läs mer


svenskidrott.se
Riksidrottsförbundets webbplats är mycket informativ.

Läs mer


Riksidrottsförbundets stipendier
Riksidrottsförbundet administrerar ett antal stipendier till idrottsledare och/eller aktiva. Här kan du få information om vem de olika stipendierna riktar sig och hur du bär dig åt för att söka.

Läs mer