Friskvård/friskvårdareYrken A-Ö: Friskvårdskonsulent

Information om de vanligaste arbetsuppgifterna, utbildningsvägar, hur den framtida arbetsmarknaden ser ut, lönenivå mm.
Ams


Läs mer


Massageterapeut – certifierad massör, en termin på Gran Canaria

Kroppsterapiskolan startade sin verksamhet 1990 och finns i dag etablerad i Västerås, Söderköping och på Gran Canaria.

Massageutbildningen på Gran Canaria vänder sig speciellt till dig som;
-vill arbeta med massage och friskvård
-vill komma ut i världen
-vill uppleva nya och spännande miljöer
-vill kombinera utbildning med strand o bad
-vill studera intensivt under en termin
-vill utveckla dig själv, din bästa resurs!

I slutet av massagekursen är du berättigad att göra ett nationellt certifieringsprov för att bli: av ”Branschrådet Svensk Massage certifierad massör”! Certifieringen ger dig möjlighet att söka medlemsskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund KY. Kursstart januari och augusti varje år!

Kroppsterapiskolan


Läs mer     Beställ info


Svenska Hälso- och turismutildningen 100 KY-poäng

Utbildningen vänder sig till Dig som har ett uttalat intresse att arbeta med service och försäljning inom rese- och turistindustrin. Till Dig som är intresserad av att arbeta som hälsoterapeut i privat eller offentlig förvaltning. Till Dig som önskar arbeta som företagare med hälsoutveckling och friskvård på olika spa, hälso- och turistanläggningar.

Utbildningen ger en bred nationell och internationell kompetens och skapar förståelse för de samband som finns mellan olika näringsgrenar inom hälsa och friskvård.

Swedish College of Travel & Tourism
Förstklassiga rese- och turismutbildningar i Orsa sedan 1983


Läs mer


Utbilda dig inom manuell medicin – bli Osteopat!

Osteopati är en manuell medicinsk behandlingsform som grundades 1874 i USA av Doktor Andrew Taylor Still. Internationellt är Osteopatin väl utbredd och förankrad som manuell medicin. I USA är osteopater läkarlegitimerade och i större delen av Europa är professionen en del av primärvården.

Stockholm College of Osteopathic Medicine är beläget i Sportpalatset i centrala Stockholm och undervisningen bedrivs i fräscha, nyrenoverade lokaler med utsikt över Karlbergskanalen. Vi erbjuder en utbildning som ger dig ett utvecklande, socialt och mentalt tillfredställande yrke.

För mer information om utbildningen välkommen att besöka hemsidan www.scom.se eller ring 08-6534303 Ansök t.o.m. 5 augusti!

Stockholm College of Osteopathic Medicine


Läs mer


Bli Badmästare – Jobbet med goda framtidsutsikter!

Sök KY-utbildningen Leg. Badmästare i bad- och hälsoanläggning (60 p/3 term.) i Kristianstad.

Ring vår lärare Mats Svensson och få mer information direkt 0733-13 56 91.


Läs mer


Intresserad av att plugga friskvård utomlands?

KILROY education representerar universitet och colleges i Australien, Nya Zeeland, USA och Kanada. Plugga inriktningar såsom Health, Sports and Recreation, Sports and Exercise Science. Du kan välja hela utbildningar på kandidat/magisternivå, praktiska Diplomutbildningar eller enbart en termin Study Abroad.

KILROY education


Läs mer     Beställ info


Är du intresserad av ekonomi och samtidigt brinner för hälsofrågor?

Då skall du söka till vårt populära Health Management-program på Handelshögskolan BBS i Kalmar! Health Management-programmet är en spännande och unik ekonomutbildning med en tydlig framtidsprägel. Inom programmet studerar du två teman som är nära kopplade till varandra. Det ena temat, Det hälsofrämjande arbetet - handlar om sambanden mellan hälsa, effektivitet och lönsamhet i företag och organisationer. Det andra temat, Hälsosektorn - handlar om ekonomi, ledarskap och organisationsförändringar inom hälso- och sjukvårdssektorn.
Sök senast den 15 april!

Handelshögskolan BBS i Kalmar


Läs mer


Är du intresserad av idrott och hälsa?

Vill du hjälpa andra att utveckla sig inom idrott och hälsa? Sök någon av våra programutbildningar: idrottslärare, hälsopedagog eller professionell tränare.

Vi kan erbjuda breda men krävande utbildningar i en öppenhjärtig idrottsmiljö med nära kontakter mellan lärare och studenter.

I en uppföljning av studenter som genomgått våra program finns ett uttalande som glädjer oss mycket: ”De tre åren på Idrottshögskolan är de bästa i hela mitt liv”.
Välkommen till Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH!


Läs mer


Friskvårdskurser vid folkhögskolor i Sverige

Kurser inom hälso- och friskvård med olika inriktningar, tex mat/hälsa, idrott, rekreation & återhämtning, hälsa för barn & ungdomar, alternativmedicin.

Läs mer


KY Hälsa, hälsovägledning och friskvård

En Kvalificerad Yrkesutbildning som erbjuder dig en chans att arbeta för människors möjlighet till välbefinnande. En tredjedel av utbildningen är företagsförlagd.
Planerad start i augusti 2007 på
Vuxenutbildningen i Uddevalla


Läs mer


Studiemedelsberättigad massageterapeututbildning

Komplementärmedicinska Högskolans utbildning till diplomerad medicinsk massageterapeut är en 40 veckors djupgående och högkvalitativ utbildning, som inriktar sig på behandling av vissa skador i rörelseapparaten samt stressbehandling.
Ring 040 - 12 15 25 för anmälan och mer information.


Läs mer


Yrkesutbildning eller högskolebehörighet?

Lernias Vux ger dig möjlighet till en effektiv utbildning för att möta kraven på dagens arbetsmarknad men även för fortsatta studier, till exempel för dig som vill söka till högskolan. Våra gymnasiala vuxenutbildningar är kostnadsfria (om du vill gå dem i din hemkommun) och studiemedelsberättigande.

Vi har utbildningar inom Industri & teknik, Vård & omsorg, Restaurang, hotell och turism, Bygg och fastighetsteknik, Fordonsteknik & yrkesförare, It, ekonomi & försäljning samt Allmänna ämnen och språk.


Läs mer


Hälsocoach – internationell hälsa vid Vindelns folkhögskola

En ettårig utbildning för dig som vill påverka människor till ett aktivare och friskare liv.

Skolan har egen gymnastiksal och styrketräningslokal liksom bibliotek och datasal att med internetuppkoppling att tillgå även på undervisningsfri tid.

För fritiden finns ridhus, alpina skidbackar, elljusspår för längdskidåkning, ett modernt fritidscentrum (hockey, innebandy, skytte m m) samt simhall och styrketräningslokal i samhället www.vindeln.se. I skolans närhet finns en naturskön promenadväg längs älven ”Broarna runt”, ca 5 km med belysning. För den som vill sjunga finns körer att delta i – både på och utanför skolan.


Läs mer


Studera management i Varberg!

Högskoleprogram med profil vid Campus Varberg - den modiga utbildningsuppstickaren!
Event och Management, 80 poäng
Management med inriktning mot hälsopromotion, 120 poäng


Läs mer


Alternativa utbildningar, frisk- o skönhetsvård

Infotekets länkförteckning är nästan komplett

Läs mer


Studera.nu:s sökmotor hittar rätt högskoleutbildning

Skriv in tex "friskvård" eller "hälsa" i fältet för fritextsökning!

Läs mer


Alternativa vårdutbildningar i Storbritannien

Faktablad med allt du behöver veta om olika alternativa vårdutbildningar i Storbritannien. Akupunktur, Massageterapi, Kiropraktik, Homeopati, Aromterapi, Osteopati m.m.
British Council


Läs mer


Amerikanska utbildningar inom hälsa/friskvård/vård

Hitta utbildningar inom vård, friskvård, medicin, alternativmedicin i USA här!
CollegeSource


Läs mer