Högskoleutbildning på distansHögskole- och universitetsutbildningr på distans!

Här hittar du kurser som är flexibla - det kan vara flexibel studiestart, studieort eller studietakt. Bara du själv kan avgöra vilket upplägg som passar dig bäst. Därför är det viktigt att du studerar kursbeskrivningarna noga.

Läs mer


Högskolekurser på distans vt 2009

35 svenska högskolor och universitet erbjuder tusentals intressanta kurser och program.

Läs mer


Studera.nu hittar rätt högskoleutbildning!

Välj ämne, studieort och lärosäte. Klicka sedan i rutan "Endast distans".
Studera.nu


Läs mer


Informationslogistik - Inriktning Vård & omsorg (60 hp)

Magisterprogram på distans.

Fördjupa dina kunskaper inom informationslogistik – antingen du läser vidare direkt efter dina högskolestudier eller efter att ha arbetat några år. För dig som har insett att just effektiva informationsflöden är en viktig ingrediens i framtidens vård- och omsorg.

Utbildningen ges vid CIL i Ljungby och är ett samarbete mellan Växjö universitet, Högskolan i Halmstad och Internationella handelshögskolan i Jönköping.

CIL


Läs mer


Informationslogistik - Inriktning Näringsliv (60 hp)

Magisterprogram på distans.

Fördjupa dina kunskaper inom informationslogistik – antingen du läser vidare direkt efter dina högskolestudier eller efter att ha arbetat några år. För dig som har insett att just effektiva informationsflöden är en viktig ingrediens för industrins och näringslivets konkurrenskraft.

Läses på distans, halvfart under två år. Ges vid CIL i Ljungby och är ett samarbete mellan Växjö Universitet, Högskolan i Halmstad och Internationella handelshögskolan i Jönköping.


Läs mer


Informationslogistik för yrkesverksamma 30 hp

Högskoleutbildning som vänder sig till dig som jobbat några år inom näringslivet och vill kunna matcha kraven när det gäller näringslivets omställning mot ökad effektivitet genom att lära dig hantera förändring, processer och effektiva informationsflöden. Distansutbildning på halvfart under ett år – går alltså utmärkt att kombinera med ett arbete eller andra studier. Ges vid Centrum för Informationslogistik (CIL) i Ljungby.

Centrum för Informationslogistik


Läs mer


Studera på högskolan - hemma hos dig själv!

Att sitta hemma och lyssna på föreläsningar har blivit ett allt vanligare fenomen i högskolevärlden. Utbudet av distanskurser på nätet har ökat mycket de senaste åren.
Metro


Läs mer


Plugga distanskurser från Thailand

Planerar du att plugga in en högskolekurs till hösten så varför inte göra det från en luftmadrass i ett varmt hav?

Sista ansökningsdag till högskolor och universitet är 15 april. Passa på och sök distanskurser nu så har du möjlighet att slippa nästa svenska vinter.

Lanta Learning Centre ligger på ön Koh Lanta i Thailand. Här kan du läsa en eller flera av de hundratals kurser som går på distans från Sverige. Väljer du en komvux- eller högskolekurs kan du få studiemedel från CSN.


Läs mer


Hitta ditt lärcentrum!

Lärcentrum erbjuder dig som vuxenstuderande en kreativ lärmiljö för dina studier! Vid ditt lokala lärcentrum träffar du andra studerande, och får du tillgång till vägledning, lokaler och tekniska funktioner såsom t ex datorer med Internet, videokonferens, kopiering och tentamensmöjligheter.

Läs mer


SNH - Samverkan för nätbaserad högskoleutbildning

SNH - Samverkan för nätbaserad högskoleutbildning anordnar högskolekurser som gör det möjligt för dig att förena studier med annat i livet.
Kurserna är främst till för dig som redan är yrkesverksam och studietakten är därför anpassad till dina förutsättningar. Våra kurser ger dig bl.a. kunnande inom IT-området, förbättrar ditt affärsmannaskap eller utvecklar dig inom vårdyrken. Alla kurserna är flexibla och bedrivs som distansutbildningar. Du har möjlighet att själv planera stora delar av dina studier på tid och plats som passar dig.


Läs mer


Undervisa i och på arabiska - kurs på distans

Är arabiska ditt modersmål? Arbetar du kanske redan idag som lärare men behöver mer kunskap? Vid Malmö högskola ges distansutbildningen ”Arabiska med didaktisk inriktning 1-60 poäng” – den leder till en lärarexamen när du längre fram väljer att läsa ytterligare ämne(n). Du utbildas för att undervisa i grundskolan och/eller i gymnasieskolan. Eftersom utbildningen ges på distans behöver du inte bo nära Malmö. Utbildningen är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Göteborgs universitet, Lärarhögskolan i Stockholm, Lunds universitet och Malmö högskola, och stöttas av Myndigheten för Sveriges nätuniversitet.

Läs mer