SyoNytt nr 36/05
SyoNytt nr 36 2005

nr: 36 - 2005

Redaktören tipsar

-
Lär dig konsten att välja utbildning!

Annonser:


- Dags att söka till vårens kurser på Studium!
- Yrkesutbildning eller högskolebehörighet!
- Plugga en termin i Dominikanska Republiken, Brasilien eller Frankrike!
-
Utbildnings- och rekryteringsmässa 9-10 november!

-
Sugen på extrajobb, heltidsjobb eller rekrytering?
-
Undervisa i och på arabiska - kurs på distans
-
MR-gymnasiet - vi formar framtidens makthavare
-
Styr och effektivisera, bli en nyckelperson - Logistikprogrammet
- Skolan för stylister, makeupartister & imagekonsulterNya länkar om arbete och studier i Sverige
Nya länkar om arbete och studier utomlands
LÄR DIG KONSTEN ATT VÄLJA UTBILDNING!
Har du förmågan att tänka framåt? Eller låter du slumpen avgöra din framtid?

Här får du en modell för att ge dina tankar struktur.


Läs mer >>
DAGS ATT SÖKA TILL VÅRENS KURSER PÅ STUDIUM!
Studium, Göteborgs Stad Utbildning erbjuder många spännande kursstarter i januari 2006:

-CAD-konstruktion, KY-utbildning
-Fotografutbildning, KY-utbildning
-Hälso- och sjukvårdsdokumentation, KY-utbildning
-Internationella transporter och spedition, KY-utbildning
-Juristassistent - Paralegal, NYHET, KY-utbildning, bli juristassistent på advokatkontor eller företags juristavdelning.
-Reklam- och marknadsföring, KY-utbildning
-Turismutvecklare, NYHET, KY-utbildning
-Barnskötarutbildning, 40 veckor, vuxenutbildning, påbyggnad, regionrekryterad
-Ljudtekniker, 40 veckor, vuxenutbildning, påbyggnad, riksrekryterande
-Barnskötarprogrammet, 40 - 60 veckor gymnasial vuxenutbildning
-Omvårdnadsprogrammet, 40 - 60 veckor gymnasial vuxenutbildning
-Gymnasial vuxenutbilning, allmänna ämnen, engelska, svenska, historia, religionskunskap m m

Läs mer >>
YRKESUTBILDNING ELLER HÖGSKOLEBEHÖRIGHET!
Lernia hjälper dig att förverkliga dina drömmar! Vill du skaffa dig en bra grundläggande utbildning eller omskola dig till något helt nytt? Lernia erbjuder massor av roliga utbildningar bl.a. Friskvårdsutbildning, SPA-terapeut, Bar- och serveringsutbildning och Kockutbildning.

Läs mer >>


PLUGGA EN TERMIN I DOMINIKANSKA REPUBLIKEN, BRASILIEN ELLER FRANKRIKE!
Study Away erbjuder spännande enterminskurser (20p) på högskolenivå. Använd som en del i din fördjupning eller som en valfri del i din utbildning.

-Tropiskt friluftsliv i Dominikanska Republiken
-Spanska i Dominikanska Republiken
-Utvecklingsstudier i Brasilien
-Portugisiska i Brasilien
-Upplevelseturism i Frankrike

Godkända kurser, med intressanta vinklingar och relevanta lokala inslag. Studiemedelsberättigat!

Läs mer >>


UTBILDNINGS- & REKRYTERINGSMÄSSA 9-10 NOVEMBER!
Mässan UAF (Utbildning-Arbete-Framtid) körs för sjätte året i rad i Örebro.

Under två bråda dagar har ni möjligheten att möta representanter från en rad Högskolor/Universitet, folkhögskolor, KY-utbildningar, språkreseförmedlare och varför inte din framtida arbetsgivare? Du kan utöver detta träffa vägledare, fackliga representanter, entreprenörsorganisationer och lyssna på intressanta föredrag. På scenen frotterar sig David Bexelius (mer känd från SVTs Raggadish och Folktoppen) med personer från olika intressanta yrken.
- 70-tal utställare
- Miniseminarier
- Seminarier
- Scenprogram
- Chans att vinna ett körkort!

Öppettider: 9 november kl. 11-16, 10 november kl. 9-14
Entré 40:-
Grupprabatter ges, för mer info kontakta mässledningen.
Örebromässan, Adolfsbergsvägen 4


Läs mer >>SUGEN PÅ EXTRAJOBB, HELTIDSJOBB ELLER REKRYTERING?

Academic Work är Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag för högskolestudenter. Via oss får närmare 1500 konsulter varje månad möjlighet att tjäna pengar, få arbetslivserfarenhet och knyta viktiga kontakter. Låter det intressant? Registrera ditt CV eller besök vår hemsida.
Lev i nuet. Blicka framåt. Vi ses!

Läs mer >>


UNDERVISA I OCH PÅ ARABISKA - KURS PÅ DISTANS
Är arabiska ditt modersmål? Arbetar du kanske redan idag som lärare men behöver mer kunskap? Vid Malmö högskola ges distansutbildningen "Arabiska med didaktisk inriktning 1-60 poäng" – den leder till en lärarexamen när du längre fram väljer att läsa ytterligare ämne(n). Du utbildas för att undervisa i grundskolan och/eller i gymnasieskolan. Eftersom utbildningen ges på distans behöver du inte bo nära Malmö. Utbildningen är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Göteborgs universitet, Lärarhögskolan i Stockholm, Lunds universitet och Malmö högskola, och stöttas av Myndigheten för Sveriges nätuniversitet.

Läs mer >>


MR-GYMNASIET - VI FORMAR FRAMTIDENS MAKTHAVARE
Har du sett dig själv som påverkare av framtiden? Vi tror att du som väljer MR-gymnasiet vill vara med och forma den värld vi lever i. Gymnasiet ligger centralt i Kristianstad men våra profilfrågor Mänskliga Rättigheter berör hela vår glob. Frågor som även kommer att genomsyra våra samhälls- och naturvetenskapliga utbildningar.

Läs mer >>
STYR OCH EFFEKTIVISERA, BLI EN NYCKELPERSON - LOGISTIKPROGRAMMET
2-årig KY-utbildning i Jönköping

De flesta företag möter idag en ökande konkurrens. Det medför ökande krav på effektivitet och kostnadsjakt. Logistik handlar om att styra och effektivisera flöden av produkter, tjänster och information från råvara till slutkonsument. God logistik kan vara helt avgörande för ett företags framgång.

Logistikprogrammet gör dig till logistiker på två år. Utbildningen, som är en kvalificerad yrkesutbildning (KY-utbildning), bedrivs i samarbete mellan Internationella Handelshögskolan i Jönköping, vuxengymnasiet och bransch-anknutna företag.

Utbildningen innehåller förutom kurser inom logistikområdet även IT, språk, företagsekonomi och utrikeshandel. 20 veckors praktik är också en viktig del av utbildningen. Sammantaget ger detta dig en bred och varierad grund att stå på.

Läs mer >>

SKOLAN FÖR STYLISTER, MAKEUPARTISTER & IMAGEKONSULTER
-Allt fler salonger satsar på att erbjuda många olika typer av behandlingar i samma lokal. Det blir praktiskt och bekvämt för kunderna att kunna få en manikyr, hårförlängning och make-up på en enda salong. Jag ville överföra principen att erbjuda flera utbildningar under ett och samma tak när jag grundade Academy of Divine Beauty, säger Tammy.

I takt med att intresset för skönhet, välbefinnande och hälsa ökar så skapas också fler arbetsmöjligheter i branschen. Att arbeta som stylist är ett yrke med många möjligheter; man kan jobba utomlands, på kryssningsfartyg, SPA-anläggningar eller i egen regi. En utbildning på Academy of Divine Beauty är en riktigt bra start på en spännande karriär inom skönhetsbranschen.

Läs mer >>
SKANSENS INFORMATION OM ATT BLI DJURSKÖTARE
Djurskötare är ett drömyrke för många. Men tanken att du ska få gulla med djur hela dagarna får du slå ur hågen. Skansenakvariet informerar om vad man ska tänka på om man vill bli djurvårdare.
Läs mer >>


TRAINEE PÅ LÄNSFÖRSÄKRINGAR

10 st traineer sökes till Länsförsäkringar. Ansökan ska ske innan 17 oktober.

Länsförsäkringars traineeprogram består av 4 arbetsperioder om cirka 3 månader vardera. På Länsförsäkringar får du som trainee arbeta med olika uppgifter eller projekt inom de tre kärnverksamheterna liv, sak och bank. Arbetsuppgifterna ska ge dig som trainee en god inblick i Länsförsäkringars organisation och affärsverksamhet. Utöver det får du en bred kompetens och möjlighet att skapa kontakter och bygga nätverk.
Läs mer >>


HÖGSKOLA - PLUGG ELLER FEST?

Bra studieteknik - hemligheten till att ha ett liv vid sidan av pluggandet!

Cd-skiva till specialpris under oktober!
Läs mer >>


DITT KROPPSSPRÅK ÄR NYCKELN TILL FRAMGÅNG!

Klädsel och umgänge är bara en liten del i hur du uppfattas av din omgivning. Kroppsspråket är A och O om du vill lyckas i dina relationer såväl i arbetslivet som i privatlivet. Bli medveten om hur du rör dig och hur du uppfattas.
Läs mer >>


KORTARE UTBILDNINGSTID TILL FÖRSKOLELÄRARE OCH SJUKSKÖTERSKA
Sökande med vissa kunskaper och yrkeserfarenheter skall kunna tillgodoräkna sig dessa och gå en förkortad utbildning.
Läs mer >>


TRANSIT HJÄLPER DESIGNERS ATT STARTA EGET FÖRETAG

Animerad instruktionsfilm. En lampa som också är vas. Idéerna saknas inte, men hur tjänar man pengar på dem? På Transit får nystartade företag inom konst, konsthantverk och design hjälp att utveckla ett bärkraftigt företag.
Läs mer >>


UTBILDNINGAR INOM MEDIA, KONST OCH DESIGN
Högskoleutbildningar inom media, konst och design har högt söktryck också antalet utbildningsplatser inom ämnena har ökat. Frågan är hur det ser ut på arbetsmarknaden? Högskoleverket har tagit fram en ny rapport.
Läs mer >>


LÖNEUTSIKTER FÖR 36 YRKEN INOM TJÄNSTESEKTORN

Arbetar eller kommer du att arbeta inom tjänstesektorn? Här kan du se vad du kan kräva i lön.
Läs mer >>


LINKÖPINGS UNIVERSITET SKAPAR KVINNLIGA CHEFER
På Linköpings universitet arbetas det hårt för att fler kvinor ska bli chefer. Linköpings universitet har som mål att bli vad de kallar "det genusmedvetna universitetet 2006. Idén är att låta kvinnorna stiga fram och vara förebilder och att arbeta i ett nätverk för kvinnlig ledarutveckling.
Läs mer >>


SEXUELLA KRÄNKNINGAR, VANLIGA VID CHALMERS
Enligt en ny undersökning visar det sig att flera studenter känner sig kränkta av olika anledningar. Mer än varannan kvinnlig anställd vid Chalmers tekniska högskola anser sig ha blivit kränkt på jobbet på grund av sitt kön.
Läs mer >>


CF & STF HAR KARRIÄRDAGAR
Karriärdagarna ger dig inspiration till och verktyg och metoder för hur man kan reflektera över sin egen livskarriär. Efter seminariedagens slut ska du som deltagare ha ett enkelt handlingsprogram för den egna karriärsutvecklingen. Anmäl dig på nätet, mot en avgift.
Läs mer >>
STIPENDIUM TILL EUROPA FÖR VÄGLEDARE
Nu är det dags igen att söka stipendium för deltagande i utbytesprogram i Europa. Sveriges Vägledarförening har 25 platser att fördela under läsåret 2005/06 och 2006/07 inom ACADEMIA-utbytet för studie- och yrkesvägledare. Stipendierna är individuella och omfattar 1 veckas utbyte under perioderna januari-maj 2006 resp. 2007.
Läs mer >>


VILL DU HÅLLA KOLL PÅ BOLOGNAPROCESSEN?

Kort beskrivning av Bolognaprocessen för dig som inte vet något om den samt en lista med länkar till aktörer som är relaterade till processen.
Läs mer >>


VINNANDE ORD I UNIVERSITETSANSÖKAN TILL ENGLAND

Använd rätt ord i din ansökan! "Achievement" , "evidence" och "experience" är ord som går hem hos de brittiska antagningsenheterna! University of Hertfordshire har sammanställt de tio mest framgångsrika orden i en ansökan - och de tio värsta! Här är de bästa, bara att sätta igång och knåpa ihop sitt personliga brev!

Achievement, Active, Developed, Evidence, Experience, Impact, Individual , Involved, Planning , Transferable skills
Läs mer >>


HOTELLSKOLAN I HAAG - EN AV VÄRLDENS BÄSTA

Hotellskolan i Haag anses som en av världens bästa restaurangskolor. Utbildningen är 4-årig, på engelska och du studerar tillsammans med studenter från flera länder. Skolan ger dig ett stort försprång på arbetsmarknaden.
Läs mer >>


LÄR DIG MER OM KINESISKA TECKEN!
Är du intresserad av att lära dig kinesiska? Kanske vill du veta mer om kinesiska tecken? Här är en liten introduktion samt en lista på vissa vanliga tecken!

Läs mer >>


SVERIGE-AMERIKA STIFELSENS STUDIEPRAKTIK
Du som är studerande vid högskola/universitet/KY-utbildning och vill tillbringa 2-6 månader på ett amerikanskt företag för att få värdefull kunskap och internationell erfarenhet kan ansöka om att bli studiepraktikant genom Sverige-Amerika Stiftelsen. Ansökan om praktikvisumcertifikat kan göras närsomhelst under året.
Läs mer >>


JOBB I USA

Sök jobb i USA genom USA Today, USAs största dagstidning.
Läs mer >>SYO-NYTT
utkommer 3-4 gånger i månaden under större delen av året. I SyoNytt redovisas ett urval av de nya länkar om arbete och utbildning i hela världen, som under den senaste tiden lagts in i SyoGuiden.

Vi vänder oss främst till gymnasieelever och studenter, men nyhetsbrevet skall också tjäna som fortbildning och inspirationskälla för vägledningspersonal och lärare vid skolor, universitet och arbetsförmedlingar.

ANNONSERA I SYO-NYTT! 7.500 PRENUMERANTER .
För information om hur du annonserar i SyoNytt och SyoGuiden, kontakta Johanna Boussard:
tel 046 - 211 23 70 eller [email protected]

HÄR KAN DU PRENUMERERA PÅ ELLER AVBESTÄLLA SYO-NYTT
Du har väl tipsat dina vänner om SyoNytt och SyoGuiden?
http://www.syoguiden.com/default2.asp?ID=456&ID2;=0

TIPSA SYOGUIDENS REDAKTION
Tipsa oss när du hittar information
som du tycker bör vara med i SyoGuiden.
Johanna Boussard
Tel: 046 - 211 23 70
E-post: [email protected]
URL: http://www.syoguiden.com

Redaktionen

Beställ/Avbeställ Nyhetsbrevet
Annonsera på SyoGuiden
Om SyoGuiden