Sätt att hitta jobbRing Framtidstelefonen om yrkesval och studier

Inför högskolevalet öppnar Framtidstelefonen, ett samarbete mellan avstamp.nu och Arbetsförmedlingen kundtjänst. Hit kan man ringa om man är osäker på vad man ska välja
eller vilken utbildning som krävs för ett visst yrke. Den som ringer kan även få prognoser över var jobben kommer att finnas om fem år.

Framtidstelefonen har öppet 24e september till 15e oktober.
Vardagar 08-22 och helger 10-16.

Avstamp.nu


Läs mer


Tria - ett fack för studenter!

Vi förbereder dig på arbetslivet och ser till att du får en bra start på karriären. Välkommen in!

Läs mer


Sugen på extrajobb, heltidsjobb eller rekrytering?

Academic Work är Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag för högskolestudenter. Via oss får närmare 1500 konsulter varje månad möjlighet att tjäna pengar, få arbetslivserfarenhet och knyta viktiga kontakter. Låter det intressant? Registrera ditt CV eller besök vår hemsida.
Lev i nuet. Blicka framåt. Vi ses!


Läs mer


Avstamp.nu Arbetsförmedlingens satsning på unga

Nu har Arbetsförmedlingen skapat en sajt som riktar sig till ungdomar mellan 16-24 år. Sajten ska hjälpa dig att lättare komma in på arbetsmarknaden.
Avstamp.nu


Läs mer


Hur hittar du ett jobb?

Arbetslösheten är hög men det finns lediga jobb, det gäller bara att du anstränger dig. Var uppmärksam på annonser, scanna av rekryteringssajter och lyssna på din omgivning. Var inte heller rädd för att fråga efter arbetstillfällen!
Svenskt Näringsliv


Läs mer


Tjäna pengar på att tipsa om jobbkandidater

Har du kompetenta vänner och bekanta som du vill tipsa företag om? Du kan då hittelön! Den peng som vanligen bara går till rekryteringsföretag, jobbsajter och tidningsannonser använder Intip istället som en hittelön. En hittelön för det tips som leder till anställning.
Intip


Läs mer


Rätt kontakter betyder mest

Nästan hälften av alla jobb i Sverige förmedlas via icke-officiella eller informella kanaler. Det visar Alireza Behtoui i en ny avhandling. Hon visar också att chansen att få ett välbetalt och stabilt jobb via informella kanaler är mycket högre för infödda svenskar än för utrikes födda. Det gäller särskilt män.


Läs mer


Det finns jobb, det gäller att söka på rätt sätt

Per Frykman är rekryteringsrådgivare och menar att arbetsförmedling och rekryteringsföretag är förlegade, enbart 25% av alla lediga jobb når dem. Istället handlar det om att ta mer eget initiativ. Per ger flera bra tips inför arbetssökandet.

Läs mer


Att söka jobb är en konst

Söka jobb är en konst, men det är en konst du kan lära dig. Här finns informaiton om hur du skriver CV, väljer kläder, tänker på ditt kroppsspråk och för dig på intervjun.

Läs mer


Underlätta ditt jobbsökande, få jobberbjudande i mobilen

Det finns massor av olika sajter där du kan lägga in ditt cv och personligt brev för att öka dina chanser att få ett jobb. Jobbet.se är en av dessa sajter, skillnaden är att Jobbet.se arbetar för att underlätta jobbsökandet. Det ska gå snabbt och enkelt att lägga in sina uppgifter och du får jobberbjudande direkt till din mobiltelefon.

Läs mer


Jobbsökaren

Hur får du det jobb du vill ha? Här finns information, aktiviteter och tips samlade inför ditt jobbsökande. Information i fyra steg:

-Vad vill du jobba med?
-Var hittar du jobb?
-Hur ansöker du om jobb?
-Har du fått jobb?

En omfattande jobbsökarguide från AMS


Läs mer


Ditt första jobb!

Tips och råd för dig som är på väg ut i arbetslivet
Att söka och få jobb är inte alltid så lätt. Här är några tips och råd till hjälp för dig som är på väg att lämna studierna och ge dig in i yrkeslivet. Det är inte tänkt att du ska följa råden slaviskt. Varje person är unik med sin egen speciella kompetens, därför kan bara ge allmänna tips om hur du kan gå tillväga och vad du bör tänka på i jakten på ditt drömjobb.


Läs mer


Studentums jobbsökarguide

Att gå systematiskt till väga när man söker jobb har många fördelar. På så sätt kan du vara effektiv och snabbare nå ditt mål.

Läs mer


Under cover på arbetsförmedlingen 2

På vilket sätt kan arbetsförmedlingen hjälpa en nyexad och missmodig teknolog? Campus besökte arbetsförmedlingen inkognito.

Läs mer


Monsters jobbsökarskola

-Förberedelser & CV
-Hitta de lediga jobben
-Ansökningsprocessen
-Intervjuer
-Jobberbjudande & kontrakt


Läs mer


Under cover på arbetsförmedlingen

På vilket sätt kan arbetsförmedlingen hjälpa en nyexad och missmodig ekonom?Förväntningarna var inte så höga när Campus reporter Emilie Westholm besökte arbetsförmedlingen inkognito.
www.campus.se


Läs mer