IdéFrån stenhård satsning på karriärerna till surfdröm

De hoppade av två högstatusjobb för en våt surfdröm vid Atlantkusten. Men vägen dit har varit krokig. Karin Henriksson och Lena Stübner har trots misslyckade projekt och sargat självförtroende byggt upp sitt, högst speciella vandrarhem vid Frankrike.
Näringsliv24


Läs mer


Vill du starta företag?

Många människor drömmer om att starta eget och tusentals har redan tagit steget. Hur ska man då göra om man vill starta eget? Det gäller framförallt att tro på sin idé och att planera nog. Läs experternas tips!

Läs mer


Startade egen tatueringsstudio

Trond "Trana" Groth har öppnat sin egen studio, han är tatuerare. Konkurrensen är hård, men allmänhetens intresse för att tatuera sig är stort. Trond anser inte att det finns någon riktig utbildning för den som vill arbeta med tatuering, han arbetade själv som oavlönad lärling i två år. Det gäller att ha konstnärliga tallanger för att bli en duktig tatuerare.

Läs mer


Inspiration för tjejer som vill starta eget

Frida och Sofia är två unga entreprenörer som skrivit en bok för att inspirera andra tjejer som vill starta eget. Ta del av några av deras tips här!
Metro


Läs mer


Så vågar du starta eget

Drömmer du om ett eget företag? Men känns reglerna krångliga och vägen dit lång? Här får du tips på vägen.
Dina Pengar


Läs mer


Driftig.nu

Driftig.nu är en community och marknadsföringsplats för kvinnliga entreprenörer och driftiga tjejer. Här samlas Svergies mest intressanta tjejer för att utbyta kontakter, inspiration och idéer.
Driftig.nu


Läs mer


Kommunerna satsar på att öka företagandet genom att anordna tävling

Espira tillväxt cup är avgjord. De prisade affärsidéerna handlar om hur man kan mota bort rådjur, sälja bebiskläder och bli av med skrymmande förpackningar. Espira tillväxt cup arrangeras av en stiftelse som kommuner, högskolan i Borås, näringlivet och privatpersoner står bakom.

Läs mer


Tio förutsättningar för att du ska lyckas med att starta eget!

Stefan Ekberg (marknadsförare och författare av böcker om företagande) Han skriver om vad som krävs av dig för att starta eget och listar tio förutsättningar för en person att lyckas med ett företag.

Läs mer


Företagarguiden

Här hittar du information du behöver för att starta, driva och utveckla företag. En bra sida där du bl.a. kan läsa information och regler för olika branscher och få hjälp med eknomin. Du kan t.o.m. ringa Startlinjen ger information och vägledning till dig som startar företag.

Läs mer


Starta eget-guide för unga

Tips och råd om att starta eget för dig som är ung. Svenskt Näringsliv informerar hur du kommer igång och hur du förvandlar dina tankar till handling.

Läs mer


Unga utredare - samhällsvetare som vill ha jobb

Unga utredare är ett nätverk som ska hjälpa samhällsvetare att få ett arbete. Den startades av studenter som läst samhällsplanerarlinjen och sedan inte kunde få jobb. Idag har de fått uppdrag och söker fler medlemmar så att de kan utöka.

Läs mer


Elever driver företag på skoltid

Det drar ihop sig till mässa. Hur ska montern se ut? Vilka är de bästa säljargumenten? Hur mycket har vi tjänat hittills?
Det kunde vara vilket styrelserum som helst, men platsen är ett klassrum i Tyresö gymnasium. Här tjänar nio gymnasister pengar på skoltid.


Läs mer


Klarar du av att vara egen företagare?

Funderar du på att starta eget företag? Kanske har du en idé som du verkligen tror på och nu vill du förverkliga den. Här finns ett test som avgör om du är lämplig för att starta eget.
NyföretagarCentrum


Läs mer


Webbsajten för briljanta önskningar

Tycker du att du har en briljant idé på något som inte finns i dag? Ifall du inte har möjlighet att själv realisera det kan webbsajten inkommande.se vara något för dig! Här kan du anmäla dina högsta önskningar och sedan kan din idé komma att kommersialiseras! Företagare och entreprenörer tömmer varje månad ”inkommandeboxen”. Det är deras uppgift att hitta affärsidéer som löser och tillfredställer behoven. Dina önskningar kan alltså bli grunden för nya affärskoncept och nya jobb.

Läs mer


Fredrik vill göra äcklig medicin godare

Idé: Utveckla en produkt med vars hjälp man på egen hand kan ge tabletter ett välsmakande och sväljunderlättande överdrag.
Cilvilingenjören Fredrik Lilieblad kläckte idén under sin studietid och nu, sex år senare är produkten klar att lanseras. Läs om Fredriks väg samt ta del av fyra kreativitetsövningar som hjälper dig att kläcka nya idéer.


Läs mer


Uppfinningar till salu!

Det kallas tech transfer och innebär att universiteten kan tjäna miljarder på att sälja sina uppfinningar. Hewlett Packard, Google och nikotinplåstret är ett par av framgångarna. Nu vill Sveriges regering införa systemet här. Campus har granskat hur det fungerar i USA.

Läs mer


Mc Donalds köpte Johans idé

Civilingenjören Johan Falk lyckades sälja sin idé till hamburgerjätten McDonald´s. Efter sju års utveckling är den helautomatiska vertikalgrillen nu verklighet och på väg att lanseras i Japan. Själv håller han tummarna i Göteborg.

Läs mer


Din snilleblixt kan bli verklighet!

Sitter du och lurar på en idé, men vet inte hur du ska bära dig åt för att göra verklighet av den? Eller funderar du på hur man gör för att få en riktig snilleblixt? Campus hjälper dig på vägen med att:
-hitta din idé
-testa din idé
-göra verklighet av din idé
Läs bl a om Helena som lämnade jobbet inom corporate finance för att bli uppfinnare!


Läs mer