Visum, försäkringar och resaSka du studera eller jobba utomlands? Glöm inte försäkring!

Tusentals studenter åker varje år utomlands för att studera eller arbeta utan att ha ordentligt försäkringsskydd. Att få hjälp om något händer utomlands är inte lika självklart och enkelt som här hemma.

Studentförsäkring.se erbjuder förmånliga och heltäckande försäkringar för dig som ska studera eller leva utomlands. Här finns t ex försäkringen Studera Utomlands som är både billigare än CSN och har ingen självrisk.

Det är enkelt att teckna online på sidan och du får direkt ditt försäkringsbevis som t ex kan behövas visas upp för skolan du studerar vid.

All information om försäkringarna hittar du på www.studentforsakring.se eller så kan du ringa till vår kundtjänst på 08-587 840 10. Du kan också skicka oss ett email med frågor eller funderingar [email protected]

Studentförsäkring.se


Läs mer


Studentförsäkring.se

Saker som kan vara självklara hemma i Sverige kan bli problematiska utanför Sveriges gränser utan rätt skydd. Här kan du teckna försäkring för din vistelse i utlandet till en förmånlig premie.

Ska du studera utomlands och läsa en studiemedelberättigad utbildning ska du teckna försäkringen Studera Utomlands. Försäkringen ger dig en trygg vistelse i ditt studieland - så att du kan koncentrera dig på dina studier och inte behöva oroa dig om olyckan är framme.

Ska du arbeta utomlands som exempelvis volontär eller läsa en utbildning som inte är studiemedelsberättigad, teckna då försäkringen Leva Utomlands som kan tecknas på dagsbasis.

Aon


Läs mer


Fakta om världens visumregler

Här finns information om exakt vilka visumregler som gäller för ett 100-tal av världens länder.
Jorden Runt


Läs mer


Sju smarta genvägar till en trevligare resa

Resklar? Här är UD:s råd inför utlandsresan för att den ska bli säker och trevlig!
Utrikesdepartementet


Läs mer


Reseinformation från de svenska ambassaderna

Här finns reseinformation på svenska från samtliga svenska ambassader runt om i världen. Resesäkerhet är en viktig del men här finns även landfakta, information om handel, pass & körkort, vigsel osv.
Swedenabroad.com


Läs mer


Billigt boende i hela världen

Boka - i samarbete med Hostel World - billigt boende på 5 472 hostel, guest house och hotell i 148 länder. Det kan exmpelvis vara skönt att boka första natten dit du flyger och ha allt klart när du anländer trött och jet-laggad. Eller om du anländer sent på kvällen / mitt i natten och inte vill leta boende då.
Jorden Runt


Läs mer


Big Mac Index

Man brukar säga att "Big Mac index" är en prisjämförelse som ger en indikation på prisläget i olika länder runt om i världen. Här kan du själv kika på hur mycket en Big Mac kostar i olika delar av världen och på så sätt få en uppfattning om vad hur prisläget är på din destination i jämförelse med Sverige.
Economist


Läs mer


Glöm inte vaccinera dig!

Glöm inte att vaccinera dig om du ska plugga eller jobba utomlands! Jorden Runt har en bra startsida med information vad som gäller med vaccineringar och vad du ska tänka på för att få en frisk vistelse utomlands.
Jorden Runt


Läs mer


Att tänka på inför resan

Det kan bli väldigt dyrt att vara oförsäkrad på semesterresan:
• ambulansflyg från Asien kan kosta 1 miljon kronor
• intensivvård i USA 40 000 kronor om dagen
• ett benbrott i Schweiz 100 000 kronor.
Blir du sjuk och inte har någon reseförsäkring kan du få stå för hela kostnaden själv.
Ladda hem en folder i pdfformat.
Konsumenternas Försäkringsbyrå


Läs mer