Om TraineeprogramVad är ett traineeprogram?

Ett traineeprogram är till för nyutexaminerade som vill lära sig om olika verksamheter inom ett företag. Vad som menas med ordet "traineeplats" varierar ofta, och därför har teknologkåren i Lund här svarat på de 5 viktigaste frågorna för dig som funderar på att bli trainee.

Läs mer


Traineeutbildningar ska kvalitetsgranskas

Eftersom det inte finns några riktiga regler för vad som får kallas traineeprogram är det stor skillnad mellan kavliteten på olika traineeutbildningar. Vissa företag använder bara begreppet för att skaffa billig arbetskraft. Därför ska nu Sveriges största traineesajt, TraineeGuiden.se, tillsammans med Civilingenjörsförbundet (CF) börja certifiera traineeutbildningar så att studenterna ser vilka som håller måttet.
Civilingenjören


Läs mer


Trainee gör comeback

De senaste åren har allt fler företag startat traineeprogram och det ses numera på många företag som ett självklart inslag i rekryteringen.
Computer Sweden


Läs mer


Traineetips från Sif

Varför rekommenderas ett traineeprogram?
Det är en kalasstart i arbetslivet. Du får en bra överblick av hela verksamheten och ett fantastiskt kontaktnät i och med att du får se olika avdelningar. I förlängningen kan det leda till att du fortare bli aktuell för högre poster.


Läs mer


Allt fler företag startar traineeprogram

Svenska företag startar traineetjänster som aldrig förr. Med ljus och lykta söker bolagen unga ingenjörer och ekonomer, och lockar studenter med en rivstart på karriären.
Dina Pengar


Läs mer


Fler traineeprogram

Efter några års torka satsar arbetsgivarna på traineeprogram igen. I flera stora företag är det generationsskifte på gång och då är det viktigt att knyta till sig unga fräscha förmågor.
Göteborgs-Posten


Läs mer


Traineeprogram ofta början till raketkarriär

För Susanne, 28 var traineeprogrammet på Tele 2 början på en raketkarriär. Hon tror själv att hennes tid som trainee spelat en stor roll i framgången.

Traineeprogram har ofta bara ett par eftertraktade platser. Programmens längd och innehåll varierar från företag till företag men tanken är att du ska lära känna företaget i dess helhet, bygga ett stort nätverk och efteråt få en anställning.
Metro


Läs mer


Tillräckligt svensk för en traineeplats?

Den typiske traineen är målinriktad, ambitiös och har ledarambitioner. Men är den typiske traineen också en blond svensk? Campus har granskat rekryteringen till traineeprogrammen.

Läs mer


Trainee blev produktchef

Efter 18 månader som trainee på Scania har Paulina Edblad fått jobb som produktchef. Här berättar hon om sin tid som trainee och vilka fördelar och nackdelar hon tyckte det fanns med traineeprogrammet.
Metro


Läs mer


Traineetorget

Här hittar du information om olika företags traineeprogram. Du hittar information om vilka program som finns, vad de innehåller och när man ansöker till dem.
Du får också värdefulla tips på hur du väljer rätt traineeprogram och på hur du skriver ett vinnande CV.


Läs mer