Nya högskoleutbildningar

« Förra   2   Nästa   


Det händer mycket på Danshögskolan
Till hösten startar en grundutbildning för dansare, den första på högskolenivå i Sverige. Samtidigt får skolan nya lokaler. Och i höstas togs de första studenterna in på en treårig nycirkusutbildning.

Läs mer


Ny grafisk utbildning med sikte på världen
En ny utbildning i grafisk design och kommunikation drar igång vid Campus Norrköping till hösten. Där ingår också samarbete med flera prestigefyllda utländska universitet.

Utbildningen är på 120 poäng, dvs 3 år. Det finns 60 platser per årskurs. Den tänkbara arbetsmarknaden efter utbildningen handlar om arbete på mediaföretag, reklambyråer, marknadsavdelningar, informationsavdelningar, tryckerier, tidningar eller bokförlag.

Läs mer


Studera management i Varberg!
Högskoleprogram med profil vid Campus Varberg - den modiga utbildningsuppstickaren!
Event och Management, 80 poäng
Management med inriktning mot hälsopromotion, 120 poäng

Läs mer


MILJÖÖVERVAKNING - SKOG, MARK OCH VATTEN
Nytt högskoleprogram 160 p vid SLU i Umeå
Miljöövervakning och miljöanalys kräver förståelse av hur ekosystemen fungerar – utifrån denna kunskap behandlas viktiga miljöfrågor som rör mark, vatten, växter, djur ….och människa. Med examen från Miljöövervakningsprogrammet har du ett bra utgångsläge, och verktyg, för arbete med miljöfrågor ute i samhället – både i Sverige och internationellt!
Du blir filosofie magister i Markvetenskap med miljöinriktning, eller filosofie magister i Biologi med miljöinriktning.
Satsa på en ren framtid till hösten! Sök ev restplatser nu!!

Läs mer


Butikschefprogrammet, 80 poäng. Ett program med framtid.
Ett populärt yrkeshögskoleprogram med lärare från detaljhandeln! I framtiden behöver detaljhandeln nya, välutbildade chefer, bli en av dom!

Läs mer


Informationslogistik 40p - inriktning näringsliv
Magister-/påbyggnadsutbildning. Distans/halvfart.
Informationslogistik effektiviserar informationens flöden och skapar nya affärsmöjligheter. En högskoleutbildning för dig som vill påverka.

Läs mer


Informationslogistik 140p
Högskoleutbildning för dig som vill påverka. En informationslogistiker utvecklar och effektiviserar informationshanteringen för bättre resultat och ekonomi. Utbildningen kombinerar informatik & IT med logistik, ekonomi & management och läses på Centrum för Informationslogistik (CIL) i Ljungby. En utbildning i nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor.

Läs mer


Informationslogistik 40 p - inriktning vård & omsorg
Magister-/påbyggnadsutbildning. Distans/halvfart.
Informationslogistik effektiviserar informationens flöden och skapar förutsättningar för bättre vårdprocesser. En högskoleutbildning för dig som vill påverka.

Läs mer


Läs till Studie- och yrkesvägledare i utbildningsuppstickaren Varberg
Ett av det mest populära högskoleprogrammen, Studie- och yrkesvägledare, finns i Varberg - den modiga utbildningsuppstickaren!

Läs mer


Sveriges nyaste tekniska högskola
Blekinge Tekniska Högskola är en av landets tydligast profilerade högskolor. Vår profil är tillämpad IT och hållbar utveckling av näringsliv och samhälle. Alla våra utbildningar är byggda kring begreppet tillämpad informationsteknik. IT har idag blivit en del av vår vardag och vi reflekterar inte längre över att datorer hjälper oss i vår vardag, både hemma och på jobbet. Men det behövs välutbildade personer som kan sköta och utveckla alla stora IT-system som vi använder dagligen. Dessa utbildas hos oss. På BTH finns även utbildningar inom vård, ekonomi och humaniora – alla med inslag av IT.

Läs mer


Nytt lärarprogram vid Campus Varberg - den modiga utbildningsuppstickaren!
Nytt lärarprogram vid Campus Varberg - den modiga
utbildningsuppstickaren!
Lärarutbildning - Grundläggande perspektiv på svenska, matematik, engelska, 140 poäng. Det tidigare populära lärarprogrammet med inriktning mot förskolan är nu utökat!

Läs mer


Är du intresserad av ekonomi och samtidigt brinner för musik?
Då skall du söka till vårt populära Music Management-program på Handelshögskolan BBS i Kalmar!

Läs mer


Serie- och bildberättarprogrammet, 80p
Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig att berätta med bilder, att foga text till bilder och att sammanfoga bilder till serier eller böcker. Utbildningen ger dig redskap för att kunna teckna, färglägga, skissa, skriva manus och storyboard genom både manuellt och datorbaserat arbete.

Läs mer


Eldsjälar sökes!
Vill du skaffa dig en speciell profil inom IT? Söker du något annorlunda?
Då ska du läsa på IT-universitetet i Göteborg. Här kan du plugga allt från Art & Technology till Lärande, kommunikation och IT. Du kan läsa på nybörjar- eller magisternivå. Du arbetar i projektform med nära kontakt till IT-företagen i området Lindholmen Science Park. IT-universitetet är en gemensam satsning av Chalmers och Göteborgs universitet.

Läs mer


Distansutbildning sättet att få fler att läsa till förskolelärare
Karlstads universitet fick massor av sökande till deras nya distansutbildning som förskolelärare. Annars är intresset för denna utbildningen lågt och en arbetsbrist väntas.

Läs mer


Saknar du matematik E?
För sökande med enbart matematik D ges möjlighet till komplettering av matematik E under sommaren 2005. Mer information på sidan ”Nya vägar till till LiTH”
Linköpings Tekniska Högskola

Läs mer


Skogligt basår - en satsning för att få fler kvinnor i skogsnäringen
Garanterad plats till Skogsmästarprogrammet på SLU
Det behövs fler kvinnor i skogsbruket! Skogligt basår är en unik satsning för att stödja kvinnor som vill skaffa sig behörighet till skogsmästarprogrammet, SLU. Stödet består i ett utbildnings- och praktikpaket, som ger behörighet till skogsmästarprogrammet. Basåret har 16 platser. Vid lika meriter har underrepresenterat kön förtur. Detta är en satsning för att få fler kvinnor till skoglig utbildning, vi ser
gärna kvinnliga sökande.
Läs mer på Skogsmästarskolans hemsida

Läs mer
Nätuniversitetet: Studera på distans
En databas med svenska universitetskurser som du kan läsa på distans
Här hittar du kurser som är flexibla - det kan vara flexibel studiestart, studieort eller studietakt. Bara du själv kan avgöra vilket upplägg som passar dig bäst. Därför är det viktigt att du studerar kursbeskrivningarna noga.

Läs mer


Nya tidens designutbildning
Designhögskolan i Kalmar-Nybro
Här finner du Designprogrammet 120 p – den nya tidens designutbildning. Inte bara därför att det finns goda förutsättningar när det gäller lokaler och utrustning, utan för att innehållet är unikt för designutbildningar i Sverige.

Läs mer


Nya utbildningar vid Göteborgs universitet
*Idrottsvetenskapliga programmet
*Integrated Masters Programme Tourism and Hospitality management
*Masters Programme in International Museum Studies
*Kost- och friskvårdsprogrammet
*Naturvårdsbiologiprogrammet
*Restaurangmanager

Läs mer


« Förra   2   Nästa »