Sök utbildningar utomlandsUniversities worldwide

Länkar till över 7 000 universitet i nära 200 länder!
Universities worldwide


Läs mer


Länklista till mer än 7000 universitet över hela världen

En bra startpunkt för dig som letar skolor utomlands. Här kan du se vilka universitet som är mest populära och söka via land eller via namn.
4 International Colleges & Universities


Läs mer


Googles university search

Google har nu även ett universitetsregister där du kan hitta universitet över hela världen. En bra genväg för dig som söker ett specifikt universitet.
Google


Läs mer


Study Abroad: Search by subject

En databas för dig som vill studera ett visst ämne utomlands. Välj först ämne och sedan det land du vill studera i.
Studyabroad.com


Läs mer


Where in the world would you like to study?

Den ultimata guiden för dig som vill studera utomlands. Välj den världsdel och det land du vill studera i! Speciella avdelningar för dig som är intresserad av distansstudier, MBA-examina mm
Hobsons


Läs mer


Skolverket: Svenska skolor i utlandet

Svenska skolor i utlandet är avsedda för svenska barn som bor utomlands. De svenska skolorna drivs av enskilda huvudmän i respektive land.
Svenska utlandsskolor - Välj i navigeringen till vänster
- Adresser i Europa
- Adresser i Asien
- Adresser i Afrika
- Adresser i Latinamerika
- Adresser till internationella skolor
Skolverket


Läs mer


Goabroad.com - Studier

En webbsida där du kan hitta utbildningar i många av världens länder.
Goabroad.com


Läs mer


Utbildningar i Europa

Sök information i en omfattande databas:
- Välj utbildningsnivå
- Välj det språk som du vill läsa på
- Välj var du vill läsa
- Välj vad du vill läsa
Ploteus


Läs mer


Utbildningar i USA

Här hittar du sökmotorer med högskoleutbildningar på både grundnivå och graduate-nivå. Sök utbildningar via ämne/ämnesområde eller var du vill studera.
EducationUSA


Läs mer


Utbildningar i Australien

Den officiella sökmotor som du använder för att hitta kurser i Australien. Kurser på alla nivåer, för hela Australien.
CRICOS


Läs mer


Söker du information och utbildningar i ett visst land?

Besök då vår avdelning Länder A-Ö! Där finns mer information!
SyoGuiden.com


Läs mer


Söker du utbildningar inom ett visst ämne?

Besök då vår avdelning Yrken och Ämnen A-Ö. Där finns mer information!
SyoGuiden.com


Läs mer


Studera eller arbeta utomlands med funktionshinder

Study and Work Abroad for All, SWAFA, underlättar för unga med funktionshinder att studera och praktisera i ett annat land. På deras sajt hittar du:

- Svenska länkar om studier och praktik utomlands
- Om funktionshinder och studier eller praktik utomlands
- Assistans, teckenspråkstolkning, ledsagning
- Hjälpmedel
- Anpassningar
- Lokala resor
- Försäkring och hälsa

Databasen har f n över 1 000 universitet främst i Nordamerika, Europa, Australien och andra världsdelar samt intresseorganisationer som t ex Amnesty International och biståndsorganisationer i u-länder.


Läs merAVISTA/Språkreseförmedlarna

Språkutbildningar på universitet och språkskolor i hela världen. Välj mellan spanska, franska, engelska, italienska, tyska, portugisiska, ryska och grekiska. Kurser från ett par veckor till hela terminer eller läsår. De flesta längre kurser ger möjlighet till studiemedel. Även andra ämnen än språk på college i Australien samt volontärarbete och arbetspraktik. 25 års erfarenhet.

Läs mer


Studera utomlands med IBS till hösten!

IBS erbjuder kvalificerade eftergymnasiala utbildningar utomlands samt internationella språkkurser. Samtliga utbildningar är godkända för statliga studiemedel enligt CSN:s riktlinjer
IBS programutbildningar erbjuder yrkesförberedande utbildningar (teori och praktik) i internationell miljö inom hotellmanagement, turism, media/kommunikation/ journalistik, marknadsföring, design, ekonomi/administration mm.
IBS Universitets- och collegeprogram erbjuder studieplatser på en mängd välrenommerade universitet och college i USA (inkl Hawaii), Kanada och Australien.
IBS Internationella Språkskolor erbjuder språkkurser på en mängd attraktiva kursorter i Europa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Kurslängd från två veckor upp till ett läsår. Välj mellan ett flertal olika kurstyper där både inriktning och intensitet varierar samt mellan olika inkvarteringsalternativ. Kursstart sker löpande under året.
OBS! Ansök innan 31 maj för höstens kursstarter!

IBS International Business School


Läs mer     Beställ info


ESL Nordic – hjälper dig att hitta rätt språkkurs utomlands

Språkresor för studenter och vuxna över 18 år.
Nivåanpassade språkkurser med olika kursalternativ, från 1 vecka upp till 1 år. Välj mellan över 10 språk i 40 länder.

Terminskurser med studiemedel. Specialkurser för språklärare och i fackspråk. Språkkurser för tonåringar i engelska, franska, spanska, tyska. Språkresor och aktiviteter tillsammans med andra ungdomar från olika länder.

Vi sätter personlig service och kvalitet i första rummet. Du har alltid lägstaprisgaranti och gratis rådgivning när du anlitar oss och kan ta del av våra specialerbjudanden.

ESL Nordic


Läs merFunderar du på studier i USA?

Vi på Collegebound hjälper dig att profilera dig på ett professionellt och lockande sätt. Vi ger dig möjlighet att presentera ditt CV så att universiteten kan upptäcka just dig och din talang. Genom att bjuda in coacher/admissions officers att se ditt CV marknadsför vi dig. Dessutom prenumererar ett antal college på sidan och kan upptäcka dig.

Skicka in ditt CV med sedvanlig presentation. Bild, video och filer bör också finnas med. Du bestämmer själv!

Allt för att du ska lyckas ta steget till det college som du drömmer om.

Collegebound


Läs mer     Beställ infoBlueberry Språkresebyrå

Studera språk i hundratalet orter i hela världen t ex London, Barcelona, Sydney, Montpellier, Alicante, Heidelberg, Wien, Florens, Ecuador och Sydafrika. Sommar-, intensiv- och terminskurser med studiemedel på universitet och internationella språkskolor. Kontakta oss så ger vi gärna tips och råd. Vi har ofta specialerbjudanden.

Blueberry Språkresebyrå


Läs mer


Studera till läkare eller tandläkare i Polen: Gdansk och Wroclaw

Sök till Medical University of Gdansk eller Medical University of Wroclaw!
Gör som 1400 andra studenter från Sverige och Norge och studera på engelska i Polen! Läs medicin i Gdansk som ligger vid kusten, närmast Sverige eller i Wroclaw - därifrån kommer 10 Nobelpristagare - tre inom medicin. I Wroclaw kan du även läsa till tandläkare. Studierna är godkända inom EU. OBS! Antagningen till studierna baseras inte på slutbetyg utan på kunskaper i ämnena biologi, kemi och fysik.

Du får studierådgivning av svensktalande läkare från Selection Committee i Malmö. De hjälper dig med ansökan, studiemedel (CSN), boende och arrangerar antagningsprov i Sverige/Norge. Accepterar Selection Committee din ansökan har du 99% chans att bli student. Du kan besöka oss i Malmö, om du vill med dina föräldrar. Du kan också ringa oss varje dag till kl. 22 (inkl. helger). Spelar du in meddelande – ringer vi tillbaka snarast.

Kontakt: Dr Barbara Jedlinska tel: 040-926325, mobil: 0708-170671, email: [email protected]


Läs mer     Beställ info


Bartenderutbildning på Mallorca

Förverkliga din dröm om att bli stjärnan bakom bardisken! Bartender.se erbjuder en 2 veckors bartenderkurs i Magaluf på Mallorca. Här bor och pluggar du mitt i händelsernas centrum. Som bartender har du hela världen som ditt arbetsfält, överallt finns det behov av duktiga bartenders. Goda möjligheter till anställning på någon av öns barer efter utbildningen. Skolan ordnar resa & boende.

Bartender.se


Läs mer     Beställ info


Läkarutbildning utomlands - praktisk hjälp

Funderar du på att studera till läkare utomlands men tycker det är svårt att hitta information om hur du går tillväga? Sonans Interstudies är skandinavisk representant för flera medicinska fakulteter i Central-Europa, Tjeckien, Lettland, Polen och Slovakien.

De förmedlar ett stort antal studieplatser, arrangerar antagningsprov och hjälper till med ansökning, transport och anskaffande av bostad. Alla deras tjänster är gratis.

Sonans Interstudies


Läs mer     Beställ info


ALTA - Språkresor

Gör din språkresa till ett äventyr – men låt oss se till att den blir professionellt genomförd och utan problem!

Funderar du på att ge dig ut i världen och lära dig ett nytt språk kommer du onekligen att ställas inför en hel del frågor, t.ex. Vilken skola? Var? Boende? CSN-finansiering? Kvaliten på skolan och utbildningen? Resan dit? Information om studieorten m.m. Allt detta och mer kan vi hjälpa dig med!

Våra priser ligger alltid under skolans egna priser och du betalar inget extra för vår service! Vi är glada att hjälpa dig att hitta den språkresa eller utbildning som passar dig och dina behov, så att du kan känna dig trygg och se fram emot en lärorik och rolig vistelse utomlands.

ALTA


Läs mer     Beställ info


Läkar- och tandläkarutbildning i Polen

Pomeranian Medical University är ett polskt universitet med läkar- och tandläkarprogram på engelska. Eleverna kommer från Europa och Nordamerika. Universitetet ligger i Szczecin, en stad med 420 000 invånare 6 mil från Östersjökusten. Eftersom Polen är medlem i EU kan studenter med examen härifrån utan svårighet jobba i Sverige.

Pomeranian Medical University


Läs mer     Beställ info


Studera och arbeta i Alberta, Kanada

University of Alberta ligger i Edmonton, några timmar från Klippiga Bergens skidorter. Universitetet har 37 000 studenter, varav 2 600 är utländska. Det erbjuds över 200 program inom Bachelor-studier och 170 inom Masters- och PhD-studier. Det finns även möjlighet att läsa enstaka terminer.

Internationella studenter har möjlighet att söka ett antal stipendier. Skolan har ett stort dynamiskt campus med boende och sportaktiviteter på området.

I Alberta har du även möjlighet att jobba vid sidan av dina studier. Du kan jobba upp till 20 timmar i veckan efter sex månaders studier eller heltid under semestertiden.

För mer information besök www.international.ualberta.ca eller ring +1-780-492-6448

University of Alberta International


Läs mer     Beställ info


Texas Wesleyan University

Texas Wesleyan University är en liten skola där stora saker händer. Skaffa en kvalitetsutbildning genom spännande akademiska program, hängivna föreläsare och en utbildningsfilosofi som uppmuntrar individuell utveckling och prestation. Bo på det trygga och roliga universitetsområdet. Delta i något av våra skollag eller universitetsaktiviteter tillsammans med andra studenter från hela världen. Upplev familjekänslan på det växande och anrika campusområdet och njut av det stora idrott-, kultur- och nöjesutbudet som finns i storstaden Fort Worth, nära Dallas.

Texas Wesleyan University


Läs mer


Studera i Grenada, Västindien

St. George´s University i Grenada, Västindien grundades för 30 år sedan och var det första verkligt globala lärosätet för medicin. Studenter från hela världen har sedan dess studerat medicin vid universitetet. Runt om i världen finns numera 5 500 utexaminerade studenter som arbetar i 35 olika länder.

Universitetet erbjuder läkarprogram och veterinärprogram samt program inom ekonomi och humaniora. För mer information ring 001 631 665 8500, anknytning 220 eller 301 eller besök hemsidan: www.sgu.edu.


Läs mer


Nyfiken på att plugga utomlands?

KILROY education representerar universitet och college i Australien, Nya Zeeland, USA och Kanada samt har idrottsstipendium till USA. Vi kan mot en viss avgift hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen såsom ansökan, CSN, boende, visum, flygresan, försäkringar mm.

Du kan läsa en termins valfria kurser, praktiska diplomutbildningar på 1-2 år, hela utbildningsprogram på 3-4 år, Master’s degrees på 1-2 år mm.

Du har möjlighet att träffa KILROY educations studierådgivare för kostnadsfri studierådgivning på våra kontor i Stockholm, Lund, Göteborg, Linköping, Uppsala och Umeå.

Kilroy education


Läs mer     Beställ info


Studera utvecklingsstudier i Vietnam

En termin i utvecklingsstudier sträcker sig över 20 veckor varav 10 veckor på plats i Vietnam. Utbildningen är förlagd till strandkusten utanför Hoi An i Vietnam. Undervisningen är på engelska och föreläsningarna hålls av duktiga internationella föreläsare. Studierna ger fullständig utdelning av studiepoäng från Oslo University College (30 ECTS-poäng) och kvalificerar till svenskt studielån och till att söka stipendier. Du kan välja att läsa på antigen höst- eller vårterminen. Välj en utbildning som ger dig mer än teori.

Kulturstudier


Läs mer     Beställ info


Bartenderutbildning - Barskolan Mallorca!

Förena nytta med nöje – studera i solen!!
Utbilda dig till bartender på soliga Mallorca/Magaluf!
Du får under två fartfyllda veckor lära dig allt vad en proffesionell bartender bör kunna för att gå direkt ut i arbetslivet. Workingflair/freepouring ingår i kursplanen!
Kursen leds av erfarna lärare som brinner för sitt yrke!
Kursen avslutas med internationellt gångbart diplom! Diplomet öppnar dörrar för dig som vill arbeta som bartender direkt efter kursens slut både i Sverige och utomlands!
Flyg och hotell ingår i kurspriset!
Varmt välkommen till en häftig och oförglömlig sommar med mycket kul, nya vänner och kunskap för livet!

Barskolan Mallorca


Läs mer     Beställ info


Fredsstudier i Indien

Utbildningen är förlagd till strandkusten utanför Pondicherry i Indien. Undervisningen är på engelska och föreläsningarna hålls av duktiga internationella föreläsare. Studierna ger fullständig utdelning av studiepoäng från Oslo University College (30 ECTS-poäng) och kvalificerar till svenskt studielån och till att söka stipendier. Du kan välja att läsa på antigen höst- eller vårterminen. Detta är din möjlighet att lära känna en ny kultur, att använda lagunen som seminarierum och hängmattan som läsplats.

Kulturstudier


Läs mer


Aspect

Erbjuder studiemedelsberättigade språkkurser, internationellt studieår, high school, diplomutbildningar, college och utlandspraktik. Studera engelska, spanska, franska, tyska och italienska i det land det talas. Vi erbjuder språkresor till England, Skottland, Irland, Australien, Nya Zeeland, USA, Kanada, Malta, Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien. Diplomutbildningar i bl a business och design i Australien och Nya Zeeland. Studier på ett amerikanskt college, high school mm ....

Aspect


Läs mer


Medical University of Bialystok

Medical University of Bialystok etablerades 1950 och har idag 2 900 studenter och mer än 600 professorer. Universitetet ligger centralt i staden i ett vackert slott från 1800-talet. Fakultet, bibliotek och administration ligger också centralt inom gångavstånd. Studenter har därmed inte behov av offentliga kommunikationsmedel för att ta sig från den ena föreläsningen till den andra. Det och mycket annat gör studentlivet i Bialystok ganska behagligt. Staden har 350 000 invånare varav 38 000 är studenter vid olika universitet och högskolor.

Representant för universitetet som hjälper skandinaver att ansöka finns i Norge; Britt Tollefson email: [email protected], tlfnr: 004797953497


Läs mer     Beställ info


Recent Study Abroad Articles

Ett hundratal intressanta artikalar för dig som står i begrepp att välja utbildning utomlands, uppdelade på ämnesområden.
Intstudy.com


Läs mer


En termin till sjöss!

Semester at Sea är ett internationellt program där studenter spenderar en termin på en båt och kombinerar studier med projekt som bedrivs i de 9-10 länder som besöks under resan. University of Virginia, USA står bakom akademiskt. Studenter från olika universitet i USA samt från andra länder väljer bland 75 högskolekurser och får enormt mycket internationell erfarenhet på vägen! En upptäcktsresa där du får högskolepoäng samtidigt, kan det bli bättre??

Läs mer


En guide till universitet, högskolor och skolor i hela världen

Välj land, skola, ämnesområde etc
A Comprehensive Guide to Universities Colleges and Schools Worldwide


Läs mer


Universities Worldwide

Länkar till 6700 högskolor och universitet i 170 länder.

Läs mer


Högskolor och universitet i hela världen

En databas med länkar till högskolor i de flesta länder.
College Source


Läs mer


About.com: College & Universites of the World

Universitet och högskolor i hela världen efter land och världsdel.

Läs mer


University-Index

Länkar till över nära 7000 universitet och högskolor i hela världen.
Braintrack


Läs mer