Nyheter


« Förra   1   Nästa »  


Lägsta arbetslösheten på 27 år i Spanien

De mest tillförlitliga siffrorna, från statistikbyrån INE, pekar på en minskning av antalet arbetslösa jämfört med årets andra kvartal med 72 000 personer, eller 3,92 procent. Därmed hamnar arbetslösheten på 8,15 procent av den arbetsföra befolkningen.
Sydkusten


Läs mer


Urstark ekonomi gynnar inte privatpersoner i Japan

Det japanska samhället är på väg att förändras. Vissa säger att Japan med sin livstidsanställning och sina medelklassideal håller på att ersättas av ett roffarsamhälle där man är sig själv närmast. Premiärminister Shinzo Abe hävdar att det är reformer som är nödvändiga för att Japan ska komma till rätta med de urusla statsfinanserna och klara sig i den globala konkurrensen.

Yoshiko Ito är på många sätt en typisk representant för den medelklass som nio av tio japaner säger sig tillhöra. Hon märker ingenting av den japanska boomen.
Dagens Nyheter


Läs mer


Biståndsorganisationer tappar unga medlemmar

Andelen unga som är aktiva medlemmar i organisationer som arbetar med internationella utvecklingsfrågor minskar snabbt. Och de aktiva medlemmarna blir allt äldre. Det visar en ny SIDA-rapport.
SIDA


Läs mer


Allt fler svenskar får jobb i Danmark

Danska företag har genomfört rekryteringskampanjer i Sverige under hösten, något som verkar ha gett resultat. Under september 2006 rekryterades 537 svenskar till olika arbetsplatser i Danmark, tre gånger så många som samma månad 2005.
Dagens Industri


Läs mer


Svenskar hett eftertraktade i Danmark

Suget efter svenskar är rekordstort på den danska arbetsmarknaden. Danska arbetsgivare har ringt ner Arbetsförmedlingen i Malmö i sin jakt på svensk personal.
Expressen


Läs mer


De räddar hundar i Spanien

SOS Animals är en volontärorganisation som fångar in herrelösa hundar på spanska solkusten för att sedan adoptera bort dem till människor i Sverige, Storbritannien och Finland. Ida och Rosanna går på naturbruksgymnasium i Sverige och har gjort sin praktik som hundvolontär i fyra veckor.
Metro


Läs mer


Utlandsjobb lockar inte svenskar

Svenskarna har ingen större lust att jobba utomlands. När rekryteringsförtaget Stepstone gjorde en internationell undersökning var det bara norrmännen som var mer benägna att stanna hemma.
DN


Läs mer


Gustav vann Formula 1-praktik

Gustav idé att göra F1-bilen ännu mer aerodynamisk och lättare gjorde att han kammade hem sin drömpraktikplats i Renaults F1-team i England. Den 1 september ska Gustav starta sin praktik i Entstone utanför Oxford. Han får boende, bil och en rejäl slant, men framförallt ser han fram emot att försöka realisera sin vinnande idé från tävlingen.
- Det tog lite tid att fatta det hela. Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått vad det kommer innebära.
Campus


Läs mer


I dessa länder är man lyckligast!

Organisationerna New economic foundation och Friends of the earth har listat världens lyckligaste människor. Organisationerna mäter välfärd med hjälp av livslängd hos invånarna, välmående och skador på miljön. Dessa faktorer används för att ranka 178 länder i Happy planet-index. Miljön är alltså viktigare än BNP och inkomst. Och det är inte Europa som dominerar rankingen precis. Sverige hamnar först på plats 119.
Expressen


Läs mer


Norge har jobb till ungdomar

Den svenska arbetsmarknaden är trög och söker främst specialutbildat folk, vilket gör det svårt för ungdomar att komma in i arbetslivet. I Norge finns det dock möjligheter för den som är ung och har svår att få jobb, även England har lediga jobb som inte kräver tidigare erfarenheter.
ttela.se


Läs mer


Caroline fick roll i Superman returns

Caroline Johansson läser i vanliga fall till civilekonom. Hon befann sig i Australien och drygade ut studiebidraget med att jobba på en PR- och eventbyrå.
- Vår agency berättade en dag att jag anmälts som statist och bland alla som granskades fick jag till slut chansen.
Hon fick jobba i en Fox studio, som Warners byggt upp i Australien, lik den i USA, och blev en av de fasta statisterna, med filmjobb i 45 dagar.
Hallands Nyheter


Läs mer


« Förra   1   Nästa »