Nyheter


« Förra   1  2  4   Nästa   


Blatteförmedlingen har öppnat i Malmö

Kan du mycket om utländsk företagskultur, förstår du andra kulturella mönster än de svenska eller har internationell arbetslivserfarenhet? Grattis – du har blattekompetens och kan vända dig till en ny rekryteringsfirma i Malmö!
Aftonbladet


Läs mer


Trainee gör comeback

De senaste åren har allt fler företag startat traineeprogram och det ses numera på många företag som ett självklart inslag i rekryteringen.
Computer Sweden


Läs mer


Rekordmånga unga driver eget

Allt fler gymnasieungdomar väljer entreprenörsskap som tillval på gymnasiet, enligt statistik från Ung Företagsamhet (UF). 18 % fler driver eget företag i år i jämförelse med förra året.
Dagens Industri


Läs mer


Byta jobb ger högre lön

Privatanställda akademiker som bytt jobb under det senaste året höjde sin lön med elva procent, nästa dubbelt så mycket som gruppen privatanställda akademiker totalt. Det visar ny lönestatistik för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare från Jusek.
Dagens Industri


Läs mer


Årets mest eftertraktade arbetsplatser

Nu är resultatet från den årliga undersökningen ”KarriärIndex” sammanställt. Ericsson, IKEA och Sony Ericsson är Sveriges hetaste arbetsgivare bland både högskolestudenter och unga yrkesverksamma akademiker.
Webfinanser


Läs mer


Stor brist på veterinärer - för få platser på den svenska utbildningen

I Sverige vårdas husdjur som aldrig förr och efterfrågan på veterinärer har ökat stadigt de senase åren. Antalet utbildningsplatser på veterinärutbildningen ökar däremot inte och allt fler svenskar utbildar sig nu i t.ex. Köpenhemn och Budapest.
Dagens Nyheter


Läs mer


Ännu tuffare villkor väntar de arbetslösa

Regeringen vill skärpa kraven för de arbetslösa ytterligare.
Nya, hittills okända förslag, gör att många kommer att få sänkt ersättning mycket tidigare än med dagens regler.
DinaPengar


Läs mer


Nystartsjobb - Ny möjlighet för dig som är arbetslös

Nystartsjobb är en ny möjlighet för dig som varit borta från arbetslivet en längre tid (ett år för vuxna, 6 månader för ungdomar). Nystartsjobben infördes av den nya regeringen den 1 januari i år och går ut på att arbetsgivare som anställer en person i ett nystartsjobb slipper arbetsgivaravgiften.

Läs mer om vilka villkor som gäller för nystartsjobben, hur du gör för att få ett nystartsjobb och vart du kan vända dig på Arbetsförmedlingens nya webbplats
Nystartsjobb.se.


Läs mer


Har du problem att komma i tid till möten eller är du ständigt punktlig?

Oavsett om du är punktlig eller inte har du säkert stött på personer som aldrig är i tid. En del människor är nästan notoriskt försenade, detta är ett irritationsmoment för kollegor och vänner.

Nu har Werner Silfverskiöld , före detta överläkare och chef för psykiatriska kliniken i Halmstad, skrivit en bok om fenomenet. Han berättar att kollegorna som har svårt att passa tider har ett frihetsbehov och svårt att rätta sig i ledet, detta beror ofta på uppfostran.

E24


Läs mer


Arbete som hembiträde på väg att bli accepterat

Fredrik Ekwall-Mattson är hembiträde, en bortglömd yrkesgrupp som plötsligt verkar ha framtiden för sig. Än så länge har han bara ett tiotal kolleger på det nystartade Stockholmsföretaget som erbjuder denna särskilt lyxiga hushållstjänst. De jobbar som personliga hembiträde, som kommer vecka efter vecka.

ICA-kuriren


Läs mer


Livsstilen som ger dig rätt status

Undersökningsföretaget Cint genomförde, under oktober, en undersökning för att ta reda på vad som ger status.

Här har svenska folket rankat vad som ger rätta statusen. Undersökningen är även delad i olika åldersgrupper och kvinnor och män. Ta reda på vad du ska göra för att höja din status!

Dagens Industri


Läs mer


Bara hälften klarar licensieringen för finansmäklarkortet

Det blir fler och fler som skriver testet för att få licens att bli finansmäklare. Men andelen som klarar sig sjunker.

"De som inte klarar sig första gången har normalt problem med ett eller möjligen två av fem områden. Det handlar om duktiga praktiker som måste bli bättre på teoretiska avsnitt i testet, som finansiell ekonomi, och om företagsledare som måste läsa på mer om praktiska hanteringsfrågor som de inte arbetat med på ett tag", säger Margareta Carlsten, vd för Swedsec som sköter testet.

"Vi ser också att antalet nybakade studenter som gör testet ökat kraftigt, eftersom många utlysta tjänster ställer kvar på att man ska ha klarat Swedsectestet. Men studenterna saknar praktisk erfarenhet."

Dagens Industri


Läs mer


Ingenjör - ett framtidsyrke

Ingenjörer har framtiden för sig. För grundskolelärare ser det något dystrare ut de närmaste åren, visar SCB:s prognos för arbetsmarknadsläget.
Realtid.se


Läs mer


Arbetsmarknaden under 2007

Här är en ny rapport som visar var jobber kommer att finnas under det kommande året, samt vilka som kommer att ha svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Prognosen visar även skillander i landet och mellan olika grupper och i siffror hur det kommer att se ut under det närmsta året.
AMS


Läs mer


Nu kommer jobben!

Fler människor får jobb. Det gäller hela landet, men framför allt Stockholm. 90 000 nya jobb kommer skapas nästa år enligt en ny rapport från AMS.
Metro


Läs mer


Misslyckande på arbetsmarknaden - hett i USA

Att bli sparkad har blivit en allt mer accepterad del av karriären i USA. Misslyckande diskuteras öppet på olika forum. Det verkar dock vara vanligast inom underhållningsbranschen. Läs om kändisarnas misslyckande och vad du kan lära dig av att få ett nej vid en intervju.
Campus


Läs mer


Allt fler slår i a-kassetaket

Varannan som stämplar får ut mindre än 80 procent av sin lön i a-kassa. Det visar statistik från Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO.
ST-Press


Läs mer


Sabbatsår med långresa leder till sämre lön

Långresan efter gymnasiet är ett välkommet brejk innan allvaret tar vid i form av högre studier. Men studieuppehållet kostar mer än man tror - hundratusentals kronor i minskad lön.
Dagens Nyheter


Läs mer


Här finns nya jobb!

Svenska folket vill köpa personliga och hushållsnära tjänster som städhjälp, trädgårdsarbete och hantverkartjänster av olika slag. Det visar en undersökning gjord av Svenskt Näringsliv, där tusen svenskar svarat på frågor om deras inställning till att köpa hushållsnära och personliga tjänster.

Slutsatsen man kan dra av undersökningen och beräkningen visar att det finns en mycket stor potential till en växande marknad för personliga och hushållsnära tjänster.
Debattartikel Svenskt Näringsliv


Läs mer


Knackade dörr och fixade tusen jobb på en dag

I en operation dörrknackning letade tusen personer på elva orter jobb hos småföretagare. Över tusen nya jobb, lärlingsplatser eller praktikplatser blev resultatet.
Dagens PS


Läs mer


« Förra   1  2  4   Nästa »