Nyheter


« Förra   1  2  3   Nästa »  


Svårare att få starta eget-bidrag

Bidragen till de som vill starta eget sänks kraftigt efter årsskiftet - trots regeringens löften om satsningar på nya företag. I Stockholm mer än halveras bidraget.
Ekonominyheterna.se


Läs mer


Blatteförmedlingen fixar jobb till invandrare

I februari startade Ivan Daza Blattefömedlingen som coachar personer med utländsk bakgrund. De arbetssökande får lägga ut sin meritlista på företagets sajt och presentera sig själva i ett videoklipp. Och Blatteförmedlingen utklassar arbetsförmedlingen i antalet ordnade jobb per förmedlare.
Svenskt Näringsliv


Läs mer


Många unga jobbar svart

Var tredje ung svensk har jobbat svart. Det visar en undersökning som Skatteverket har gjort. Orsak: Snabba pengar och rädsla för att förlora studielånen. Enligt undersökningen är det vanligast med svartjobb inom restaurangbranschen, butiksförsäljning och sportsektorn.
Aftonbladet


Läs mer


Rekordmånga lediga jobb!

Det anmäls rekordmånga lediga jobb till landets arbetsförmedlingar. Lättast att få jobb är det inom byggbranschen, finanssektorn och IT/telekom.
Din Ekonomi


Läs mer


Valet av högskola kan påverka din framtida lön!

Tänker du plugga vidare? Vilken högskola eller universitet du väljer kan i hög grad påverka din lön efter studierna. Studenter som tar examen på gamla etablerade lärosäten som universiten i Stockholm och Uppsala kan räkna med bättre inkomster än de som valt att plugga på nyare högskolor som Södertörns högskola och Mitthögskolan.
Dina Pengar


Läs mer


Sony Ericsson hetaste arbetsgivaren

Sony Ericsson hamnar högst upp på listan när unga akademiker uppger var de helst vill jobba. Ericsson, Microsoft och IKEA rankas också högt. Det visar Karriärbarometern 2006.
E24


Läs mer


Högre lön till kvinnor inom LO

LO vill höja kvinnors löner mer än männens de närmsta åren. Detta för att jämna ut lönegapet mellan könen. Idag har kvinnor inom LO 86% av männens lön, men till 2012 ska kvinnor ha 94% av männens lön.
Dina Pengar


Läs mer


På jakt efter framtidens chefer

Nova 100 är ett rekryteringsföretag med affärsidén att hitta framtidens ledare bland toppstudenterna på landets universitet och högskolor - en talangpool för chefsrekrytering.

För att platsa i nätverket Nova 100 ska kandidaterna ha mycket goda studiemeriter, en enorm drivkraft och entreprenörsanda, samt social kompetens. Sedan starten 1998 har företaget byggt upp en databas med 5.000 av Sveriges främsta studenter och unga yrkesverksamma, så kallade novor och ex-novor, och i dag sitter en femtedel av dessa på chefspositioner.
Dagens Nyheter


Läs mer


Vem tjänar vad?

Direktörer, piloter och politiker tjänar mest. Städare, kaféanställda och köks- och restaurangbiträden minst. Kolla hela listan med löner för 320 olika yrken!
LO-tidningen


Läs mer


Bloggen gav henne jobb

Frida Berglund startade en blogg som skulle ge henne mer kunskap och erfarenhet. Hon blev årets bloggare 2006, framröstad i DI:s tävling. Bloggen gav henne mycket uppmärksamhet och ett jobb!
Campus


Läs mer


Trivsel viktig för arbetstagare - rätt attityd viktig för arbetsgivaren

Trivselfaktorn, som de arbetssökande efterlyser, nämns över huvud taget inte som något viktigt när företagen rekryterar. Över 40% av arbetsgivarna anser däremot att rätt attityd hos en arbetssökande är viktigare än utbildning och erfarenhet. Dagens PS

Läs mer


Traineeprogram ofta början till raketkarriär

För Susanne, 28 var traineeprogrammet på Tele 2 början på en raketkarriär. Hon tror själv att hennes tid som trainee spelat en stor roll i framgången.

Traineeprogram har ofta bara ett par eftertraktade platser. Programmens längd och innehåll varierar från företag till företag men tanken är att du ska lära känna företaget i dess helhet, bygga ett stort nätverk och efteråt få en anställning.
Metro


Läs mer


IT-bolagen rekryterar direkt från högskolorna

Antalet anställda hos de börsnoterade konsultbolagen har vuxit med 16 procent det senaste året, visar en sammanställning CS gjort. Nu vänder de sig till högskolorna för att hitta nya medarbetare.
CS


Läs mer


Rekryteringsbehovet stort, framförallt inom IT

Det går bra för tjänsteföretagen och behovet av nyrekrytering är stort. Särskilt stort är behovet inom IT-sekorn. Företaget Component Software berättar att de rekryterar löpande under året, men har problem att hitta folk med rätt kompetens.
Sr.se


Läs mer


Ams vill få unga att välja rätt utbildning

Ungdomar ska få veta om en viss utbildning ger jobb, innan de väljer till gymnasiet eller högskolan. På så sätt ska samhället slippa ”felutbildade” ungdomar som riskerar att bli arbetslösa.
Ungdomsstyrelsen


Läs mer


Olika perspektiv på framtidens arbetsmarknad

Flera personer har uttalat sig om möjligheterna att få arbete nu och i framtiden och vad som krävs för att minska arbetslösheten. Kvinnor och män från 80-talister till 40-talister ger svar på hur detta ska gå till.
Campus


Läs mer


« Förra   1  2  3   Nästa »