Turism - Sponsorer

« Förra   2   Nästa   


”Turism i storstadsregion”, 2-årig KY-utbildning med näringsinriktad profil.
Utbildningen – unik i sitt slag i landet – ger en bred allmänkunskap om rese- och turistbranschen. Du får också en kunskapsbas, teoretisk såväl som praktisk, om den kraftigt expansiva storstadsturismen. Det är i våra storstäder och dess närområden som behovet av kvalificerade medarbetare ökar mest. Nya marknader har öppnats och nya turistgrupper börjar få upp ögonen för det rena och vackra natur-, kultur- och aktivitetsrika Sverige.

Läs mer


Turismentreprenör med hela världen som arbetsfält!
Studenter vid TurismAkademien skaffar sig med vår internationella inriktning unika fördelar i turismnäringen och blir efter examen med sin breda erfarenhet direkt anställningsbara inom valfritt branschområde.

Vi vill utveckla studenternas entreprenöregenskaper och kunskaper om turismnäringen i Sverige och utomlands och utbilda nyckelpersoner inom turism, med globala perspektiv, för framtidens turismindustri.

TurismAkademien har upparbetat ett imponerande kontaktnät över hela världen med LIA-platser i alla världsdelar (utom Antarktis - vill du bli den första?).

Alla studenter vid TurismAkademien erbjuds vid kursstart en laptop, som disponeras under de två studieåren.

Intressanta studieresor ingår som ett självklart inslag i utbildningen. Vi deltar också i Skandinaviens största turistmässa, TUR-mässan i Göteborg.

Hos oss kan du även studera till:
Musikmakare och
Medieproducent!

Läs mer


Akademi Båstad
erbjuder sju kvalificerade yrkesutbildningar:
- Guide/Reseledare, turismutbildning
- Gastronomisk Restaurang, gastronomiutbildning
- Akutsjukvård i Hemmet, vårdutbildning
- Mediesäljare, säljutbildning
- Turism & Service, turismutbildning
- Radiomedia, radioutbildning
- Progressivt ledarskap, ledarskapsutbildning

Läs mer


Ny ledarskapsutbildning i Åre inom service och turism!
KY- LIST Ledarskap Inom Service och Turism 80 p
Service och turism är en stor och viktig näring i Sverige. Det behövs kompetens och kunskap för att leda och utveckla verksamheten.

Utbildningen är framtagen för att möta marknadens behov av kunniga medarbetare.

Utbildningen har genomförts av Lernia i Östersund sedan 1997 men flyttar nu till Åre och drivs av Åre kommun via Campus Åre.
15:e juni sista ansökningsdag. Sök nu!!

Läs mer


Hawaii Pacific University
Ett amerikanskt universitet på Hawaii som erbjuder Bachelor, Master eller fristående kurser inom bl a Business, Turism, MBA, Media/TV, Journalistik, Data, Marinbiologi och Sjuksköterska. Hawaii Pacific University är det ideala universitetet för studenter som vill få en amerikansk utbildning i en underbar miljö med influenser från hela världen. Små klasser med lärare som har stor erfarenhet att undervisa studenter från andra länder.
Kontakta Lilian Hallström, representant i Sverige och fd student på skolan för information och experthjälp! - [email protected] -tfnnr: 0707 182211

Läs mer


Är du intresserad av ekonomi och samtidigt brinner för musik?
Då skall du söka till vårt populära Music Management-program på Handelshögskolan BBS i Kalmar!

Läs mer


Swedish College of Travel & Tourism (SCoTT)
Du som går en skräddarsydd KY-utbildning hos oss får efterfrågad kompetens som leder till jobb. Tillsammans med branscherna har vi skapat ett modernt utbildningskoncept, i linje med arbetsmarknadens framtida behov. I en härligt kreativ utbildningsmiljö, har vi sedan 1983 skapat förutsättningar för en spännande framtid inom rese- och turistindustrin såväl nationellt som internationellt. Utbildningarna genomförs till en tredjedel ute på företag (LIA). För den som vill skaffa sig en akademisk utbildning har vi samarbetsavtal med flera utländska univeristet i Europa, USA och Australien.

De KY-utbildningar vi erbjuder är:
- Svenska Reseproducentutbildningen
- Svenska Turism- och skidlärarutbildningen
- Svenska Hälso- och turismutbildningen

Läs mer


Affärsturism – ledarskapsutbildning inom mötesindustrin
Med denna utbildning får du den kompetens som behövs för att arbeta i ledande position inom konferens, kongress, hotell, mässor, evenemang eller andra verksamheter inom mötesindustrin? Utbildningen för dig som vill arbeta med kvalitet, produktionsutveckling, drift- och personalansvar inom den spännande, expansiva mötesindustrin.

Läs mer


Vill Du bli morgondagens ledare?
Ledarskap i Turismnäringen är en 2-årig Kvalificerad Yrkesutbildning (KY)i Malmö med fokus på ledarskap och serviceproduktion. Det är näringslivets utbildning och 1/3 av tiden är förlagd till arbetslivet.

Läs mer


Älvdalens Utbildningscentrum
Intresserade från hela landet kan söka på våra gymnasieprogram med riksintag:
-Naturguidning - Vildmarksturism
-Sportfiske-Turism
-Industriprogrammet
-Transporter Skog / Miljö - ej riksintag!

Läs mer


Campus Åre utbildningar i fjällmiljö
KY Vildmarksguidemed inriktning på upplevelseturism 60 p
KY Eventutbildning 40 p - lär dig mer om events i Åre!
KY Hästguide med inriktning på turism och event 40 p i samarbete med Wången

En tredjedel praktik branschföretag dessutom VMbolaget och alpina VM2007.

Läs mer


KY- Fjällsäkerhet med inriktning ledarskap 40p
Nu är den här - utbildningen som många frågat efter. Fjällsäkerhet med inriktning mot ledarskap är en ettårig utbildning som svarar mot kraven i Naturvårdsverkets norm för fjälledare. Vi samarbetar med bland annat Räddningstjänsten, Polismyndigheten och Idre Fjäll.

En stor del av undervisning sker i fält – under alla årstider och som söker kan ha en tidigare utbildning med inriktning mot friluftsliv för att ha en bra grund att stå på. Du ska ha personlig färdighetsträning och erfarenhet av egna fjällturer. Erfarenhet av ledarskap är en merit.

Efter examen kan du exempelvis arbeta som fjälledare inom fjällturismen eller starta eget.

Sista ansökningsdag 2 maj
Kursstart i augusti 2006
Kontakta Ewa Molneklev för mer information
[email protected]
0251-597026

Läs mer


Naturturism - Sportfiske - Skog - Jakt
-Naturguidning -Vildmarksturism
-Sportfiske - Turism
-Skog och jakt
-Naturturism
Älvdalens Utbildningscentrum i Norra Dalarna
Kontakta Ewa Molneklev för mer information
[email protected]
0251-597026

Läs mer


Swedish College of Travel & Tourism (SCoTT)
Du som går en skräddarsydd KY-utbildning hos oss får efterfrågad kompetens som leder till jobb. Tillsammans med branscherna har vi skapat ett modernt utbildningskoncept, i linje med arbetsmarknadens framtida behov. I en härligt kreativ utbildningsmiljö, har vi sedan 1983 skapat förutsättningar för en spännande framtid inom rese- och turistindustrin såväl nationellt som internationellt. Utbildningarna genomförs till en tredjedel ute på företag (LIA). För den som vill skaffa sig en akademisk utbildning har vi samarbetsavtal med flera utländska univeristet i Europa, USA och Australien.

De KY-utbildningar vi erbjuder är:
- Svenska Reseproducentutbildningen
- Svenska Turism- och skidlärarutbildningen
- Svenska Hälso- och turismutbildningen

Läs mer


Kvalificerad Reseledare och Internationell Tour Manager, 80 KY-p
Utbildningen ger den bästa och mest gedigna utbildningen inom Reseledning och Tour Management. Yrkesrollen är i snabb förändring, och ställer nu betydligt större krav på dina yrkeskunskaper och på dig som individ. Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta med charter, bussresor, rundresor. gruppresor och andra specialresor i Sverige eller utomlands.

Utbildningen bedrivs i nära samarbete med Apollo och Kuoni och är upplagd i samarbete med IATM – International Association of Tour Managers.

Efter avslutad utbildning och praktiskt arbete under minst ett år kan du komplettera dina studier vid NHTV – Breda University i Holland och avlägga IATM-examen som Certified Tour Manager.

Läs mer


KY Turism - en framtidsbransch
Tre spännande val:
- Reseledare
- Reseproducent
- Receptionist
En ettårig Kvalificerad Yrkesutbildning.
Planerad start i augusti 2006 på Komvux i Uddevalla

Läs mer


Destinations- och produktutveckling inom turism, 60 p
Är du en kreativ, kunnig, engagerad person som kan ta egna initiativ? Vill du jobba med människor i olika servicesituationer och på olika språk? Se då hit!

I januari 2006 startar en ny, unik kvalificerad yrkesutbildning inom turismnäringen! Utbildningen för dig som vill vara med och skapa och utveckla destinationer, besöksmål och upplevelser, och som vill lära dig att producera och genomföra resor och arrangemang. Utbildningen är unik eftersom den är tydligt fokuserad och specialiserad mot destinations- och produktutveckling inom turism- och besöksnäringen, ett kompetensområde som i hög grad efterfrågas idag. Den ger ett avstamp till en internationell arbetsmarknad med fokus på personlig utveckling, service och värdskap samt entreprenörskap.

I utbildningen ingår 20 veckors LIA (Lärande i Arbete) på olika företag. En av LIA-perioderna genomförs utomlands. Under ca två av veckorna genomförs ett större fältarbete i Sverige, då man är på resande fot och samtidigt lär känna mycket av vårt land. Detta är något som skapat stort intresse och är unikt i en utbildning. Studieresor och studiebesök är mycket viktiga inslag i utbildningen och kommer att genomföras både i Sverige och utomlands.

Destinations- och produktutveckling inom turism, 60 KY-p,
vid Rock City i Hultsfred.

Läs mer


Resor och turism
KY Resor och turism är en tvåårig kvalificerad yrkesutbildning som ger dig kunskaperna du behöver för att bli en kvalificerad resesäljare och reserådgivare på resebyrå, flygbolag, charter- eller bussreseföretag.

Utbildningen omfattar fyra terminers heltidsstudier på dagtid. En tredjedel av utbildningen (27 veckor uppdelat på tre perioder) är så kallat Lärande I Arbete (LIA), det vill säga praktik på ett företag i resebranschen. Utbildningen har ett helhetsperspektiv på resor och turism, och förenar praktik och teori. Utbildningen är projektorienterad och problembaserad. Informationstekniken ingår som ett naturligt inslag i huvuddelen av kurserna.
Frans Schartaus Handelsinstitut

Läs mer


Företagare - Camping/stugby/vandrarhem, 60 KY-poäng
Ny utbildning vid Gastronomihögskolan i samarbete med Campus Varberg
Vill du lära dig driva och utveckla en fritidsanläggning så är det här en utbildning för dig. Förlagd till Varberg - näst störst i Sverige på gästnätter inom camping - och samplanerad med SCR (Sveriges Camping- & Stugföretagares Riksorganisation) och med en rad ledande anläggningar som medverkande - både vid kusterna och i fjällen. Under 20 veckor deltar du i driften på en anläggning från planering och start till avslutning och utvärdering.
Ladda ner vår broschyr i pdfformat

Läs mer


Vill du bli vildmarksguide?
Utbildning i Vildmarksturism KY 80p
Är du intresserad av att arbeta i turistbranschen med spets inom bland annat jakt, fiske och häst är det här rätt utbildning för dig!
Utbildningen finns i Jämtland och Strömsunds vildmark där vi har de största älgarna, de tätaste björnstammarna och de finaste rödingsjöarna.

Läs mer


« Förra   2   Nästa »