ValideringAllt om validering

Validering betyder att bekräfta giltigheten i den kunskap och de färdigheter som inte finns dokumenterade. En validering utförs tillsammans med arbetsförmedlare, yrkeslärare och specialutbildade valideringshandledare. Du får papper på dina kunskaper och får samtidigt reda om du behöver komplettera din utbildning.
Information från Valideringscentrum i Göteborg


Läs mer


Valideringsdelegationens webbplats

Valideringsdelegationen är en myndighet som ska medverka till ett utvecklat förhållningssätt inom validering och verka för ett utvecklat samarbete mellan samtliga parter på området. Här hittar du information om validering, valideringsstöd- och verktyg, nyhetsbrev, rapporter, länkar mm

Läs mer


Valideringsstöd

Här finns verktyg som främst riktar sig till valideringsverksamma i landet, alltså de som jobbar med att validera kompetens vid valideringscentra, vuxenutbildningsenheter, yrkesbedömare m.fl. Men det finns även material som lämpar sig för att bedöma den egna kompetensen, för s.k. självskattning.
Valideringsdeligationen


Läs mer


Radioprogram om validering

Lyssna på Utbildningsradions två program om validering

Läs mer


Omstart på jobbet

Står du och stampar? Vill du komma vidare på jobbet? Fatemeh, Peter och Alvar hittade lösningen. Nu har de fått papper på sina kunskaper, så kallad validering. Och nytt hopp för framtiden.
Artikel om validering i ICA-Kuriren


Läs mer


Värdering av avslutade högskolestudier utomlands

Har du en avslutad utländsk högskoleutbildning kan du få den bedömd av Högskoleverket. Man kontrollerar att utbildningen gåtts vid en erkänd högskola. Sedan görs en värdering, vilken innebär en jämförelse med svensk utbildning till nivå, omfattning och innehåll.
Infoteket.se


Läs mer