» Yrken & ämnen A-Ö » Socialt arbete » Svenska utbildningar
Socialt arbete - Svenska utbildningar


Vill du jobba inom ungdoms- och kriminalvården?
Behandlingsarbete inom ungdoms- och kriminalvård, 80 KY-poäng Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med behandlingsarbete inom ungdoms- och kriminalvård. Efter genomförd utbildning skall du kunna arbeta som behandlingsassistent och/eller vårdare inom ungdoms- och kriminalvården. Utbildningen förbereder dig för att arbeta med planering, utförande och utvärdering av behandlingsarbete med vuxna missbrukare och ungdomar med psykosociala problem, samt personer som är föremål för kriminalvård. Forshaga Yrkesutbildningar

Läs mer
Ett yrke i tiden - Funktionsinriktad Musikterapeut - FMT-metoden
3-årig utbildning (halvfart), nivå 60 poäng
Du blir musikterapeut som arbetar utifrån FMT-metoden. FMT-metoden är en unik och specifik neuromuskulär, ickeverbal behandlingsmetod som fungerar på ett brett spektrum av svårigheter eller funktionsstörningar. Du hjälper individen att höja sin funktionsnivå utifrån dennes egna förutsättningar. Du behövs – du gör skillnad!

Läs mer
Assistentutbildning - Utbildning med goda chanser till arbete
En utbildning för dig som vill arbeta med människor som behöver assistans i hem, skola eller arbetsliv. Terminskurser eller Läsår. Inriktningar hösten 2005 är etik, psykologi och förhållningssätt alternativt pedagogik, kommunikation, psykologi och etik. Till våren 2006 väljer du handikappkunskap alternativt förenings-, fritids- och IT-kunskap samt estetiska ämnen.

Läs mer
Studera.nu:s sökmotor hittar rätt högskoleutbildning.
Skriv in tex "socialt arbete" eller "socionom" i fältet för fritextsökning!

Läs mer
Vill du påverka svensk kriminalvård?
Har du ett socialt engagemang och vill du arbeta med människor?
Eslövs folkhögskola anordnar en kvalificerad yrkesutbildning ”Behandlingsarbete med inriktning kriminalvård, behandlingshem och skola”

Läs mer
Beteendevetenskapliga utbildningar i Sverige
En komplett förteckning och omfattande information om utbildningar med inriktning på beteendevetenskap.
Klicka på Visa utbildning så får du utförlig information om utbildningen, intagningspoäng, boendesituation, aktuella löner mm mm

Läs mer
Institutionen för socialt arbete vid Umeå Universitet
har tre olika grundutbildningprogram i Umeå, två i Skellefteå och två i Örnsköldsvik. Alla utbildningarna innefattar 140 poäng. Studenterna i Skellefteå och Örnsköldsvik fortsätter sin utbildning i Umeå efter två år.

Läs mer
Uppsala Universitet: Magisterprogram i Social omsorg

Läs mer
Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet

Läs mer
Socialhögskolan i Lund

Läs mer
Utvärdering av socionomutbildningarna i Sverige
Socionomutbildningen är en bred utbildning och som student har du många valalternativ. Du kan till exempel specialisera dig mot socialpedagogik, social omsorg eller mångkulturalitet och internationell inriktning. Andra inriktningar är diakoni eller äldreomsorg.
Högskoleverket har utvärderat socionomutbildningen och utbildningen i socialt arbete. Här presenteras resultaten av utvärderingen.
Studera.nu

Läs mer
HumaNova: Diplomerad samtalsterapeut
"Vår uppgift är att erbjuda dig Nordens främsta psykosyntesutbildningar till lägsta möjliga pris."

Läs mer