» Syoguidens Nyhetsbrev » SyoNytt nr 23/04
SyoNytt nr 23/04

PRENUMERERA/AVBESTÄLLA? >> KLICKA HÄR
nr: 23/ 2004

Passa på och annonsera!
Ring idag, 046-211 23 70

HÄR KAN DU PRENUMERERA PÅ ELLER AVBESTÄLLA SYO-NYTT
Du har väl tipsat dina vänner om SyoNytt och SyoGuiden?
Prenumerera/Avprenumerera

DENNA VECKA I NYHETSBREVET

Veckans tips från redaktören - Olinekurs - Att vägleda med ny teknik!!

- Här finns jobb (Annons)
- Läke- och Livsmedelsteknik 80 KY-Poäng i Lund (Annons)
- Turism - en framtidsbransch! (Annons)
- Studera Hotel Management på ICHM i Australien (Annons)
- PLatser kvar vid Sveriges enda badmästarutbildning (Annons)
- Byt till Grundtvig Gymnasiet!! (Annons)
- Här finns vägen till högskolan! (Annons)
- Informationskoordination med teknik och mediekunskap - ITM (KY 90 poäng) (Annons)
- Vill du arbeta med mask och peruk inom TV, film och teater? (Annons)
- Tekniker – CAD (Annons)
- Turistserviceutbildningen på Tjörn (Annons)
- Amulanssjukvård - Ett säkert val! (Annons)
- Populärt med svenskar i Australien (Annons)

- Annonsera i SYO-Nytt! - Nu 7.500 prenumeranter!
- Nya länkar med anknytning till arbete och studier i Sverige.
- Nya länkar med anknytning till arbete och studier utomlands.

VECKANS TIPS FRÅN REDAKTÖREN - ONLINEKURS - ATT VÄGLEDA MED NY TEKNIK!

Lediga platser! 5 högskolepoäng! Sök nu!!
Denna kurs vänder sig till dig som redan idag aktivt arbetar med studie- eller yrkesvägledning och som vill lära dig mer om vilken teknik det finns idag att stötta sådant arbete.
Du skall genom kursen tillägna dig kunskap och förståelse för hur tekniken (främst informationsteknik) kan integreras i vägledningsarbetet. Kursen avser att skapa förutsättningar för kunskaper om och praktisk erfarenhet av olika verktyg inom distansutbildning med särskild tonvikt på distansvägledning.
Kontakta Gunnar Peterson, [email protected], 0522-656058

Läs mer >>Ansvarig och redaktör för SyoNytt är Torbjörn Schyberg
E-post: [email protected]
tel. 046 - 211 23 70
http://www.syoguiden.comHÄR FINNS JOBB!
Installationsföretag, konsulter, fastighetsägare, tillverkare och grossister arbetar med vår inomhusmiljö. Om två år har många av deras projektledare gått i pension och då är du färdig att göra karriär i en spännande framtidsbransch.
Sök KY Installation 100 poäng nu!
IUC i Katrineholm

Läs mer >>TILLSKÄRARE - ETT YRKE I TIDEN!
Tillskärarakademin grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vår målsättning är att ge dig en komplett och allsidig utbildning där vi kombinerar hantverket med den kreativa designen. Utbildningarna skall ge god kompetens för fortsatta studier och/eller arbete i modebranschen.
Vårt basår ger den kompetens som branschen kräver för fortsatta studier.
Påbyggnadsutbildningarna leder fram till yrkeskompetens och specialkunskaper.
Vi har inriktning mot:
-
Mönsterkonstruktör
-
Skräddare
- Designer

Vi har fortfarande lediga platser till hösten. Sök nu!


Läs mer >>LÄKE- OCH LIVSMEDELSTEKNIK 80 KY-POÄNG
Efter genomgången utbildning kan du arbeta som kvalitetstekniker, processtekniker eller kvalificerad operatör inom livsmedels- och läkemedelsbranschen. Du kan även arbeta med produktutveckling framförallt inom livsmedelsindustrin.
Detta är en utbildning som leder direkt ut i arbetslivet i och med att din framtida arbetsgivare är med och utformar utbildningen så att den anpassas för de jobb som väntar.
Folkuniversitetet Lund/Helsingborg

Läs mer >>

TURISMUTBILDNING MED IATA-CERTIFIERING
Vuxenutbildningen i Krisitanstad erbjuder påbyggnadsutbildningen Turistservice, tre terminer, med inriktningarna Hotell och företagande alt. Internationell resebyråteknik med IATA-certifiering. Utbildningen är förlagd till Milnergymnasiet.
Lediga platser sök nu!

Läs mer >>

STUDERA HOTEL MANAGEMENT VID ICHM I AUSTRALIEN
ICHM är en av de bästa hotellskolorna i världen vars utbildning är ackrediterad av Swiss Hotel Association. På ICHM varvas utbildning med betald praktik på de bästa hotellen i Australien eller i andra delar av världen. ICHM representeras i Sverige av IDP Education Australia.

Läs mer >>

PLATSER KVAR PÅ SVERIGES ENDA BADMÄSTARUTBILDNING!
För att även du ska ha möjlighet att gå den har vi nu förlängt ansökningstiden till 31 maj. Hälsa och friskvård är högaktuellt i vårt samhälle idag och det finns en mycket stor efterfrågan på utbildade badmästare runt om i landet. Passa på… Bli badmästare! Sök nu!

Läs mer >>

BYT TILL GRUNDTVIG GYMNASIET!!
-Om du vill komma igång!
-Om du vill slippa stora klasser!
Den lilla gymnasieskolan i vuxen miljö

Läs mer >>

HÄR FINNS VÄGEN TILL HÖGSKOLAN!
Högskoleförberedande studier vid Eslövs folkhögskola
Vi har 30 års erfarenhet av högskoleförberedande studier och är initiativtagare till förra årets samarbete med Lunds universitet. Nu samarbetar vi fullt ut i Skåne och 13 av de skånska högskolorna är med.
Lediga platser! Sök nu!

Läs mer >>

INFORMATIONSKOORDINATION MED TEKNIK OCH MEDIEKUNSKAP
Etablerad teknik- och medieutbildning, ITM 90 KY-p i Skåne!
Utbildningen syftar till att utveckla personer till informationskoordiantorer med kunskap om projektledning av informationsflöden, produktion av material för flerkanalspublicering som exempelvis tryck, webb och mobila tjänster, samt tekniska kunskaper om informationshantering.
Kom på våra informationsmöten maj-sept
Sista ansökningsdag 20/9, kursstart 18/10!

Läs mer >>

VILL DU ARBETA MED MASK OCH PERUK INOM TV, FILM OCH TEATER?
Mask & perukskolans grundkurs är för dig som ännu inte har någon erfarenhet av arbete med mask och peruk.
Påbyggnadskurserna i frisering, perukmakeri och mask är skapade för dig som redan har erfarenhet från branschen eller som har genomgått vår grundkurs.
Kurslokaler i en av Stockholms största filmstudios och lärare med mångårig erfarenhet som maskörer och perukmakare ger dig de bästa förutsättningarna för ett roligt och spännande arbete i branschen.

Läs mer >>

TEKNIKER - CAD
Den 30 augusti kan du börja en 1-årig distansutbildning i Bollnäs. Du lär dig producera tekniska ritningar med moderna cad-program på en bärbar dator utbildningen tillhandahåller. Under 14 veckor är du på en arbetsplats i Sverige eller utomlands.
Sista ansökningsdag 1 juni 2004. Kursstart augusti 2004.

Läs mer >>

TURISTSERVICEUTBILDNINGEN PÅ TJÖRN
har två intressanta inriktningar:
-Resesäljarutbildning med spetskompetens
-Turismutbildning med internationell inriktning

Läs mer >>

AMBULANSSJUKVÅRD - ETT SÄKERT VAL!
Några platser kvar till påbyggnadsutbildningen med riksintag.
I den vackra fjordstaden Uddevalla, mitt i Bohuslän, kan du studera till Ambulanssjukvårdare. Stora delar av utbildningen genomförs på arbetsplatser och vi startar den 30 augusti. Kontakta Anders Lüning på 0522-69 78 46, [email protected]

Läs mer >>


POPULÄRT MED SVENSKAR I AUSTRALIEN
Svenska backpackers står högt i kurs som arbetstagare i Australien. Genom införandet av ett nytt visum som berättigar till arbetstillstånd i Australien har många svenska ungdomar satt kurs mot Australien för att arbeta och upptäcka landet.
- Förra året var det närmare 5000 unga äventyrare som begav sig till kontinenten Australien för att prova lyckan och kombinera arbete med resa, fortsätter Fredrik Dahlberg.
På hemsidan www.jobbaiaustralien.nu finns information att få för den som är intresserad av att bege sig till Australien för att jobba och resa.

Läs mer >>

ANNONSERA I SYO-NYTT!
Nu 7.500 prenumeranter!

Har ni lediga platser på någon utbildning kan de lätt fyllas
om ni annonserar hos oss!! 2000 vägledare och 5.500 studerande nås direkt av ert erbjudande!!

För information om hur du annonserar i SyoNytt och SyoGuiden, kontakta Torbjörn Schyberg
Tel 046 - 211 23 70 eller [email protected]


LEDIGA PLATSER VID FOLKHÖGSKOLORNA!
Just nu finns det lediga platser vid mer än 600 kurser vid Sveriges folkhögskolor bl a många intressanta sommarkurser. Du hittar dem på FIN:s startsida!
Läs mer >>

67.000 NYA LÄRARE BEHÖVS FRAM TILL 2010
13.000 lärare per år behöver Sverige rekrytera de närmaste sex åren för att klara verksamheten i förskola, grundskola och gymnasium. Det visar en prognos som Skolverket gjort.
Läs mer >>

SKALL DU FILMA I SOMMAR?
Ta en titt på TV-Universitetets filmskola för nybörjare om du vill göra bättre produktioner och få tips och hjälp av proffsen.
Läs mer >>

FOLKHÖGSKOLANS OCH GYMNASIETS URVALSGRUPPER SLÅS SAMMAN
Tillträdesutredningen "Tre vägar till den öppna högskolan" har sett över reglerna för tillträde till grundläggande högskoleutbildning ...
... och de föreslår - bland mycket annat - att man slår ihop betygsurvalsgrupperna för gymnasiebetyg och för folkhögskolans studieomdöme till en gemensam urvalsgrupp. Högskoleverket föreslås få i uppdrag att utreda hur detta kan göras och vilka konsekvenser det får. Det skulle troligen innebära att en omräkning av studieomdömesskalan görs till betygsskalan. Folkhögskolans studieomdöme kommer alltså även i fortsättningen att meritvärderas.
Läs mer >>

KRAFTIG EXPANSION AV STUDERANDE, MEN VAD HÄNDER I FRAMTIDEN?
På femton år har andelen ungdomar som går vidare till högre utbildning fördubblats, från 165 000 studenter höstterminen 1988 till 330 000 höstterminen 2003. Frågan är hur universitet och högskolor ska kunna ta emot de allt större ungdomskullarna?
Läs mer >>

JOBBIGT
är sajten som hjälper dig till ett nytt jobb. Det är jobbigt att söka nytt jobb. Alla kan inte och somliga vill inte, men här är tipsen som underlättar. Eller om det är tvärtom.
Läs mer >>

WWW.STUDENT.SE
Detta är en sida ämnad för alla Sveriges högskole- och universitetsstudenter. Vi på Student.se har som främsta mål att "Förena alla Sveriges studenter", vilket vi gör med en mycket informativ och underhållande studentsida.
Läs mer >>

WWW.VEMVET.SE
En webbplats som villl få gymnasieeleverna att reflektera över sin personliga syn på kunskap och lärande. Få dem att vilja lära för sin egen skull, för att nå personlig utveckling och komma ifrån att lära endast för jakten på betyg. Man vill absolut inte proklamera för vad som är rätt eller fel, bra eller dålig kunskap. Vilken kunskap som är viktig beror på individen och situationen men att det är viktigt.
Läs mer >>

DITT JOBB!
Ny avdelning på Svenska Dagbladet med många intressanta artiklar t ex:
-Chef varannan gång
-Psykopatisk chef charmig - och farlig
-Ungas första jobb allt mer tillfälliga
Läs mer >>BESTÄLL DET EUROPEISKA SJUKFÖRSÄKRINGSKORTET (EU-KORTET)
Den 1 juni ersätts Försäkringskassans utlandsintyg med ett nytt Europeiskt sjukförsäkringskort. EU-kortet visar att du är försäkrad i Sverige och gör det lättare att få tillgång till nödvändig vård när du vistas i ett annat EU/EES-land.
Läs mer >>

PROGRAMKONTORETS NYHETSBREV NR 2004:4
Omfattande information för t ex dig som är intresserad av att förlägga en del av dina gymnasie- och högskolestudier till utlandet i pdf format.
Läs mer >>

FÖR DIG SOM VILL TILLGODORÄKNA DIG GYMNASIESTUDIER FRÅN UTLANDET
Oavsett om du bott en längre eller kortare tid utomlands och gått i skolan där, får du räkna med att göra vissa kompletteringar för att efter hemkomsten få ett slutbetyg från den svenska gymnasieskolan. Eftersom gymnasieskolan består av kurser, är det kurser som kan komma ifråga för tillgodoräknade. Man kan inte med automatik få ett helt läsår tillgodoräknat.
Omfattande information i Wordformat från Programkontoret
Läs mer >>

ÖRESUND STUDY GATEWAY
På webbplatsen kan man hitta nära 4 000 studiemöjligheter på 14 universitet. Bakom Öresund Study Gateway står Öresundsuniversitetet, som är en sammanslutning av högskolor och universitet kring Öresund. Det gör den till Nordeuropas största koncentration av utbildningsutbud.
Läs mer >>

NYHET FRÅN MY TELLUS: HOLLAND
Alle man ombord! Segla längs Hollands kust med andra
idrotts- och ungdomsledare
Läs mer >>

NYHET FRÅN MY TELLUS: UPPDRAG EUROPA
Sänkt deltagaravgift i höst
Läs mer >>

NYHET FRÅN MY TELLUS: BULGARIEN
Svenskar söks till jämställdhetsprojekt
Läs mer >>

NYHET FRÅN MY TELLUS: STIPENDIUM
Vill din förening eller organisation samarbeta med
andra europeiska länder kring frågor som rör
ungdomsinflytande? Sök kommissionens bidrag
senast 18 juni
Läs mer >>

JOBBA MED VILDA DELFINER!
Ett intressant volontärjobb i Australien.
Läs mer >>

FIFTY TIPS FOR PLANNING AN AFFORDABLE TRIP TO IRELAND
Femtio tips som gör din resa till Irland lite billigare
Läs mer >>

SYO-NYTT
utkommer 3-4 gånger i månaden under större delen av året. I SyoNytt redovisas ett urval av de nya länkar om arbete och utbildning i hela världen, som under den senaste tiden lagts in i SyoGuiden.

Vi vänder oss främst till gymnasieelever och studenter, men nyhetsbrevet skall också tjäna som fortbildning och inspirationskälla för vägledningspersonal och lärare vid skolor, universitet och arbetsförmedlingar.

ANNONSERA I SYO-NYTT! 7.500 PRENUMERANTER.
För information om hur du annonserar i SyoNytt och SyoGuiden, kontakta Torbjörn Schyberg:
tel 046 - 211 23 70 eller [email protected]

HÄR KAN DU PRENUMERERA PÅ ELLER AVBESTÄLLA SYO-NYTT
Du har väl tipsat dina vänner om SyoNytt och SyoGuiden?
http://www.syoguiden.com/default2.asp?ID=456&ID2;=0

TIPSA SYOGUIDENS REDAKTION
Tipsa oss när du hittar information
som du tycker bör vara med i SyoGuiden.
Torbjörn Schyberg
Tel: 046 - 211 23 70
E-post: [email protected]
URL: http://www.syoguiden.com

Redaktionen


[annons]