» Nyheter » Nya länkar » 10:e mars 2005
10:e mars 2005

« Förra   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34   Nästa   


Praktik på Sida i Nairobi
I dag börjar Johan Fjällström sin långa resa till Kenyas huvudstad Nairobi där han ska praktisera på biståndsorganisationen Sidas kontor. - Jag hoppas att när jag kommer hem igen har jag fått mersmak av biståndsarbete och blivit mer intresserad av att jämna ut de stora skillnaderna i världen, säger Johan. Läs hela artikeln här.
Läs mer
Lernias Lärlingsutbildningar
-Utbildningen riktar sig till dig som vill satsa din tid för att lära dig ett yrke för framtiden. Du är 20 år eller mer och arbetslös eller riskerar arbetslöshet inom kort.
-Utbildningen beviljas av Arbetsförmedlingen som också står för s.k. aktivitetsstöd under utbildningen.
-Hur går jag till väga om jag är intresserad?
-Du söker själv de lediga lärlingsplatserna via Arbetsförmedlingen på din ort/i ditt län.
Läs mer
Lernias distansutbildningar
Lernia har längre och kortarte distansutbildningar inom många områden.
Läs mer
Hur är du intelligent?
Det finns olika typer av intelligens. Lär dig mer och testa dig själv.
Läs mer
Konflikter på arbetsplatsen
Denna webbplats handlar om arbetsplatskonflikter och är avsedd att vara till nytta för alla som på något sätt kommer i kontakt med konflikter i arbetslivet. Tanken är att webbplatsen ska kunna erbjuda stöd, råd, kunskap och stimulans till såväl dig som blivit inblandad i en konflikt på din arbetsplats som till dig som är intresserad av temat eller som i ditt yrke behöver kunna hantera konflikter väl.
Läs mer
Skolornas fredspris 2005
Emerichfonden delar ut Skolornas Fredspris på 35 000 kronor. Dessutom utdelas priser på sammanlagt 30 000 kronor. Elever och personal i grundskolans åk 4-9 och i gymnasiet inbjudes att deltaga i tävlingen med projekt som verkar för att bekämpa våld, mobbning och främlingsfientlighet och som främjar medmänsklighet.
Läs mer
Volontärprojekt över hela världen
Amizade driver volontärprojekt i Sydamerika, Afrika, USA, Australien.
Läs mer
David startade skivbolag på gymnasiet
Att starta eget kan vara ett ypperligt sätt för studenter att få erfarenheter av arbetslivet och samtidigt skapa sig meriter inför framtiden. Daniel Grenblad startade ett skivbolag redan på gymnasiet. Enligt Daniel kan svårigheter man målar upp i sitt huvud vara betydligt värre än de man verkligen möter.
Läs mer
Näringslivet förbereder sig dåligt på uppgången
Linda Syrén, SACO Studentråd, och Jeremias Andersson, VD på Academic Work, kritiserar näringslivet för att inte använda sig av akademikers kompetens, trots att allt tyder på en kommande konjunkturuppgång.
Läs mer
Volontärjobb genom Afrikagrupperna
Afrikagrupperna har en mängd volontäruppdrag i Afrika. Kvalifikationer för samtliga tjänster:
Engagemang för tredje världen, rättvise- och solidaritetsfrågor, gärna genom föreningsarbete. Formell yrkesutbildning samt flera års yrkeserfarenhet. Gärna administrationsvana och erfarenhet av handledning/arbetsledning. Goda språkkunskaper i engelska.
Läs mer
Friår från 1 januari 2005
Från den 1 oktober 2004 är det möjligt att ansöka om friår via Arbetsförmedlingen.
Friår innebär att en anställd tar ledigt i tre till tolv månader samtidigt som en arbetssökande, inskriven på Arbetsförmedlingen, går in som vikarie.
Friåret har två huvudsakliga syften: dels att ge anställda möjligheter till rekreation, kompetenshöjning eller annan personlig utveckling, dels att möjliggöra för arbetslösa att stärka sin ställning på arbetsmarknaden genom det tillfälliga arbetet.
Ansökningsblankett kan du ladda ner här
Läs mer
Platser kvar på Rotarys ettårsutbyte 2005-2006!
Ansökningstiden till Rotarys ettårsutbyte för gymnasieelever är förlängd fram till 1 december 2004. Platser till en mängd spännanse länder t ex Austraien, Brasilien, USA, Nya Zeeland. Ett utbytesår är mycket spännande och lärorikt. Du utvecklar inte bara dina språkkunskaper utan även dig själv. Du får ett stort försprång jämfört med dina jämnåriga när du har ett extra språk att ta till. Det kommer du ha nytta av många gånger i ditt liv.
Läs mer
Vilken karriärtyp är du?
Alla kan göra karriär – men alla behöver inte göra det på samma sätt. Vilken väg som är bäst beror på vem du är och vilka egenskaper och drivkrafter du har. Vi berättar om de fyra vanligaste karriärstilarna, enligt en av världens mest använda karriärmodeller. Vilken tillhör du?
-Läs mer om Linjäristen
-Läs mer om Utvidgaren
-Läs mer om Experten
-Läs mer om Episodikern

Läs mer
Svenskar i New York
En sida för dig som studerar eller jobbar i New York och vill komma i kontakt med andra utlandssvenskar. Kan också vara en rolig informationskälla för dig som planerar en flytt. Här finns annonser för boende, folk som vill dela boende, chat och evenemangskalender.
Läs mer
Så här mycket kostar det i Japan!
Här är en uppställning på vad saker och ting kostar i Japan. Viktigt att veta när man räknar på sin budget inför studier i Japan. Tänk också på att studiemedlet från CSN är högre om du läser i Japan än i Sverige. Klicka på "For the Budget Travelers" i menyn till höger. 100 Yen=6,70 SEK.
Läs mer
Färre internationella studenter till USA
Antalet internationella studenter som studerar i USA minskar för första gången sedan 1972. Orsaken sägs framförallt vara hårdare visumregler sedan terroristattackerna 2001. Antalet studenter spås minska även nästa akademinska år. Detta rapporterar the Chronicle of Higher Education.
Brittiska universitet räknar med att kunna dra nytta av USAs striktare visumpolicy och kunna attrahera flera internationella studenter. British Council räknar med 4.7% ökning/år fram till 2020. Detta skriver Education Guardian UK
Läs mer
Låt jobben söka dig, högskolestudent!
Student Work Link hjälper högskolestudenter att hitta jobb. På www.studentworklink.se kan du bland annat se vilka arbetsgivare som utannonserar jobb för nyutexaminerade, läsa tips på hur man gör när man söker arbete och få annan information om studenters och nyutexaminerades arbetsmarknad.
Läs mer
Testa vilket gymnasieprogram som passar dig!
Hjälp, vad skall jag välja? I djungeln av skolor och program kan GymnasieGuidens programtest ge dig vägledning. Kryssa i de påståenden som stämmer överens med dig och titta sedan på resultatet.
Läs mer
Lär dig bokföring på 20 minuter!
Vill Ni lära Er bokföring? Ladda hem vårt PDF-Dokument.
Läs mer
Kan jag lita på rankningslistor?
Jag har tittat på en mängd rankningslistor som alla rankar olika. Vilken ska jag lita på?
Känner du igen dig i ovanstående påstående tycker vi du ska titta in på följande sida som dels samlar olika rankningslistor samt för en diskussion kring metoderna som används vid rankning.
Läs mer
« Förra   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34   Nästa »