» Nyheter » Nya länkar » 1:e mars 2005
1:e mars 2005

« Förra   1  2  3  4  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32   Nästa   


Studera vid universitet i Köpenhamn
En sida för dig som är svensk och vill studera i Köpenhamn. Study gateway är en webbplats som ger bra information om studier i Öresundsregionen- både för danskar och svenskar. Om det danska studiesystemet, antagning, studiestöd och bostäder.
Läs mer
Studera konst på distans!
Lyssna på ett inslag i Västnytt som informerar om distansutbildningen vid Falkenbergs Konstskola.
Läs mer
Vill du satsa på en ny karriär inom läkemedel eller livsmedel?
Sök då till KY-utbildningen i Läke- och livsmedelsteknik!
Utbildningen är framtagen tillsammans med företag i regionen och dessa ingår även i den ledningsgrupp som säkerställer kvalitén på utbildningen och att innehållet motsvarar företagens kompetensbehov.
Kombinationen av läkemedels- och livsmedelsteknik i samma utbildning är både tvärvetenskaplig och unik.
Du är ute på praktik (lärande i arbete) tre perioder under utbildningen och kan känna dig för om du vill satsa på livsmedel eller läkemedel. Detta är en styrka i utbildningen.
Folkuniversitetet i Lund

Läs mer
Studera teater i London - auditions i Sverige!
The Academy of Science of Acting & Directing är en teaterskola i London med program för dig som vill bli skådespelare eller regissör. Skolan är en av världens ledande dramainstitutioner. Akademin har en internationell profil och drar till sig studenter med varierande bakgrund, alltifrån nybörjare till etablerade skådespelare och regissörer. Audtitions i Stockholm & Göteborg under mars och maj 2005. Läs mer om skolan och när och var de håller auditions under våren!
Läs mer    Beställ info
Fler lediga jobb men färre anställda
Den privata sektorn hade en något bättre utveckling under fjärde kvartalet 2004 jämfört med fjärde kvartalet 2003. Antalet anställda var i stort sett oförändrat, däremot ökade både antalet lediga jobb och lönesumman med 11,6 respektive 3,8 procent. Utvecklingen för privat sektor är bättre än genomsnittet för hela ekonomin där antalet anställda minskade med 27 100 personer (0,7 procent). Det totala antalet lediga jobb ökade med 1,4 procent och den totala lönesumman med 2,9 procent.
Läs mer
Aktuella stipendier till utlandet!
Svenska Institutets sida hittar du stipendier till andra länder som det är aktuellt att söka till just nu!
Ansökan senast den 15:e mars
Läs mer
Forskarskola för gymnasister i sommar
Planeringen är i full gång för Uppsalas Forskarskola för gymnasister, som genomförs för fjortonde gången i sommar. Syftet är att öka intresset hos de unga för naturvetenskapliga, tekniska, medicinska och farmaceutiska studier vid Uppsala universitet och SLU
Läs mer
Stressade kvinnor riskerar hjärtinfarkt
För en kvinna börjar ofta en andra arbetsdag när hon slutat jobbet och måste ta tag i allt som ska fungera hemma - barn, mat, tvätt och städning.
Den bristande jämställdheten kan rent av vara livshotande. Antalet kvinnor som drabbas av hjärtsjukdomar ökar.
Läs mer
Studera spanska i Spanien i mars!!
Tag chansen och åk direkt till Murcia!
Studera spanska och bo i en trevlig spansk familj.
-Kursstart: 7 mars
-Kurstid: 12 veckor.
Braheskolan - Visingsö Folkhögskola
Läs mer
Test samtliga matematikkurser
för dig som t ex skall söka till grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Hämta facit och rätta själv!
Nytt bra test från Härryda komvux
Läs mer
Diagnostiskt test i engelska
för dig som t ex skall söka till grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Hämta facit och rätta själv!
Nytt bra test från Härryda komvux
Läs mer
Mobil in Europa - Ausbildung, Studium & Arbeit
En omfattande tysk portal med information arbete och utbildning i Europa.
Bl a bra information på tyska om de svenska förhållandena.
Läs mer
Fortsatt minskning av antalet elever i komvux
Antalet elever i komvux har minskat med 28 procent under de senaste fyra åren. Antalet elever födda utomlands har minskat med ungefär fem procent under de senaste fyra åren. Detta medför att andelen elever födda utomlands har ökat från 24 procent läsåret 2000/01 till 32 procent läsåret 2003/04. Majoriteten av eleverna i komvux är kvinnor (65 %). Det visar Skolverkets officiella statistik av utbildningsresultat för komvux och Nationellt Centrum för Flexibelt lärande (CFL) som presenteras idag. Utbildningsresultaten för grundskolan och gymnasieskolan (läsåret 2003/04) har publicerats tidigare.
Läs mer
Volontär till Thailand måste skaffa arbetstillstånd!
Phuket: Utländska volontärer som kommer som hjälparbetare efter Tsunami-katastrofen måste skaffa arbetstillstånd! “There can be no exceptions. Work is work, even if it is for charity,” säger Sayan Chuaiyjan, the Phuket Provincial Employment Service Office [ESO], till Phuket Gazette. De nya reglerna kommer att börja gälla inom en snar framtid, förmodligen nästa månad.

För den som åker genom en organisation krävs det enbart ett intyg från organisationen för att de thailändska myndigheterna ska utfärda ett arbetstillstånd.
Läs mer
Svenska kyrkan i London
Svenska kyrkan i London är mötesplats för au pairer, studenter, pensionärer och andra.
Läs mer
moveflat.com
För dig som vill dela lägenhet med andra eller är ute efter en egen lya i London.
Läs mer
Bostäder i England
Lägenheter och hus i England uthyres och säljes!
Läs mer
Högskoleutbildning för ambulanssjukvårdare
Snart kommer landets första högskoleutbildning till undersköterska-ambulanssjukvårdare att bli verklighet.
- Utbildningsdepartementet har beviljat oss 2,3 miljoner för att i samarbete med Örebro universitet planera en tvåårig högskoleutbildning med inriktning mot akut- och ambulanssjukvård, säger en glad Katarina Fichtel, projektledare för Ambulansakademin i Härnösand.

Läs mer
Svar på frågor om medicinstudier utomlands
Sonans Interstudies är en skandinavisk förmedling som specialiserat sig på medicinstudier i Centraleuropa. Besök deras forum där andra skandinaver ställer frågor och delar med sig av egna erfarenheter.
Läs mer    Beställ info
Online Telemarketing - Ett bra sommarjobb!
Online Telemarketing är ett av Sveriges största telemarketingföretag med inriktning på försäljning av konsumentprodukter.
Efter starten 1993 har vi idag kontor i Lund och Umeå och arbetar på uppdrag av de större bok- och tidningsförlagen på den svenska marknaden.
Läs mer
« Förra   1  2  3  4  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32   Nästa »